Wraps med fajita kylling, løg, peberfrugt og majs i ovnen
En udvidet variant ala tex mex. Lækker mexikansk aftensmad med fajita kylling, peberfrugt, løg og majs på under 30 minutter.
Fajita
Fajita-kylling kalder jeg det, og det er noget så simpelt som kyllingebryst i strimler, stegt på panden med fajita-krydderi. Jeg køber et brev fajita-krydderi fra Santa Maria, det er nemt og jeg har endnu ikke selv ramt den helt rigtige fajita krydderi kombination.
Fajita, er i sin oprindelse, hele retten, kød i stimler, bagt peberfrugt og løg, serveret i en majs-tortilla. Det giver mig lyst til lige at slå et slag for Santa Marias corn-tortillas, de er altså virkelig gode (ingen reklame).
I wrap eller bowl
Fajita kombinationen af stegt, bagt og friskt, piftet op med mexikanske krydderier er fantastisk. Det er nem, lækker, sund og velsamgende aftensmad på rekord tid – vi er fan!
Kyllingen steges på panden. Rødløg, peberfrugter og majs bages i ovnen med salt og krydderier. Spinaten er frisk og så kan hele herligheden spises i en tortilla-wrap, eller i en salat skål med en frisk lime dressing og koriander til.
Jeg foretrækker det i en salat skål og Kasper i en wrap. Skal Kasper spise Fajita-bowl fortrækker han hvidløgsris der til, det er også lækkert.
Aftensmad på maks 30 minutter.
Velbekomme.
Fajitakylling med løg, peberfrugt og majs i ovnen
Det skal du bruge:
- 2-4 kyllingebryst
- 1/2 brev fajita krydderi
- 3 peberfrugter rød og gul
- 2 rødløg
- 1 lille dåse majs
- 1 tsk salt
- 2 drys spidskommen, paprika, cayennepeber og røget paprika
- 4 majs wraps tortilla pandekager
- 1/2 pose frisk spinat
Limedressing
- 1 dl neutral skyr
- 1 lime
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skær peberfrugt i strimler, rødløg i tynde både og skyl majs.
- Fordel peberfrugt, rødløg og majs på en bradepande med bagepapir. Drys med salt og krydderier, bag dem i ovnen i 15-20 minutter.
- Skær kyllingebrysterne i strimler og steg strimlerne på en stegepande med fajitakrydderi, til kyllingen er gennemstegt ca. 2-4 minutter på hver side.
- Skyl spinaten og hak den groft.
- Rør lime-dressing ved at røre skyr med limesaft, salt og peber. Start med saft af 1/2 lime og smag til. Server limebåde til retten.
- Lun wraps i ovnen de sidste minutter af bagetiden, eller lun dem i mikroovnen.
- Fordel spinat, bagte grøntsager og kylling i wraps. Tilføj lime-dressing eller lav en salatbowl med spinat i bunden, hvorpå de bagte grøntsager og kylling fordeles, og toppes med lime-dressing og koriander.
En kommentar til “Wraps med fajita kylling, løg, peberfrugt og majs”