Skold og smut mandlerne. Hak dem efterfølgende fint, næsten til mel, i en minihakker.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.
Pisk vaniljesukker, smør og sukker sammen til det bliver helt hvidt og luftigt med k-spartlen på røremaskinen. Dette step er der meget diskution om, men sådan gør jeg.
Vend de finthakkede mandler og hvedemel i dejen, og saml til sidst dejen med ægget.
Fyld dejen i en stof spørjtepose med en stjernetyl.
Sprøjt vaniljekransene ud på bagepapir. Hvis du oplever at vaniljekransene flyder ud under bagning, kan du putte dem i fryseren.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Bag (de frosne) vaniljekransene i ca. 10-11 minutter til de er svagt lysebrune.
Afkøl vaniljekransene på en bagerist, de bliver først sprøde når de køler.
Opbevar vaniljekransene i en lufttæt kagedåse. De holder sig i flere uger.