Thai inspireret wok med svinekød, lime og nudler
Jeg elsker at stå i køkkenet og bare lade tiden flyve, det er der jeg slapper af og holder fri. Det er også når jeg har god tid at jeg smager på nye ideer og forsøger mig frem. Nogen gange går det godt, andre gange bliver jeg nødt til at prøve igen. Læs her da det gik godt i første forsøg.
Det er desværre ikke hver dag der er god tid til at eksperimentere i køkkenet og nogen gang bliver aftensmaden en hurtig omgang “hvad vi lige har” i en wok eller på en pande. Sådan opstod denne ret. Den tager ikke mere end 20 minutter at lave og da jeg havde lavet den første gang blev jeg nødt til at lave den igen, allerede dagen efter, fordi det smager så godt og er så nemt at lave!
Velsmagende wok med svinekød og lime
Wok retten er lavet med svinekød. Jeg syntes faktisk det er svært at lave lækker velsmagende mad med svinekød og derfor spiser vi langt oftere oksekød og kylling. Der er ikke noget i vejen med svinekød men jeg forbinder det ofte med frikadeller, hamburgerryg og flæskesteg. Især i det asiatiske køkken er de virkelig gode til at tilberede velsmagende retter med svinekød – det vil jeg gerne blive endnu bedre til. Der findes nemlig mange fedtfattige udskæringer af gris.
I denne opskrift har jeg brugt sauté skiver af svinefileten, du kan også købe en svinefilet og selv skære den i skriver. Sauté skiver er svinemedaljoner i tyndere skiver skåret af svinekammen. Af svinekammen skæres også svinekoteletter. Når fedtkanten skæres fra svinekammen og kødet pudses får vi royal filet som er den der skæres til medaljoner og sauté skriver. Derfor kan du stort set brug alle udskæringer af svinekød, hvis du fjerner fedtkanten, i denne opskrift,
Velbekomme
Wok med svinekød og lime
Ingredienser
- 500 g saute skiver af svinefilet i ca. 1/2 cm tykke skiver
- salt og peber
- 1 tsk olie
- 125 g nudler
- 1 squash
- 4 gulerødder
- 1/4 spidskål
- 3 spsk sojasauce
- 1 dl kogende vand + en svine bouillonterning
- 1 spsk lime saft
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du
- Overhæld nudlerne med kogende vand og lad dem stå.
- Skær squashen i lange stave. Skær gulerødderne i skiver og hak spidskålet fint.
- Dub kødet tørt med køkkenrulle og krydr det med salt og peber.
- Steg kødet i en stor pande eller wok ved kraftig varme, kort på begge sidder, men til det er nogenlunde gennemstegt og læg det derefter på en tallerken.
- Varm lidt olie i panden og svits squash, gulerødder og spidskål et par minutter.
- Tilsæt sojasauce, limesaft, bouillon og presset hvidløg.
- Hæld vandet fra nudlerne og vend nudler og kød i retten.
- Kog det op i et par minutter og smag til med salt, peber og lime saft.
- Server med sojasauce.