Opskrift på en af de nemmeste måder at lave hjemmelavet vaniljeis med Marabou.
Lækker hjemmelavet fløde- vaniljeis med Marabou, smager bare fantastisk. Jeg vil dele opskriften på “is”, som det defineres i min familie. Jeg er blevet klogere, og ved nu at en “rigtig” is skal legeres. Denne opskrift på hjemmelavet vaniljeis er nærmere en parfait. Ikke desto mindre, er det den opskrift vi er vokset op med, det er den opskrift vi nyder og elsker. Sådan skal hjemmelavet is laves ala. Søndergaard.
Jeg har forsøgt at servere cremet blød is, lavet på både på mælk og fløde for familien, og de nyder det! Men den her dybfrossen is er altså familiens nr. 1. og man skal ikke ændre på noget der virker ;).
Chokolade
Du kan lave isen som en helt enkelt klassisk vaniljeis, brug en god vaniljestang og ikke andet. Du kan lave en stracciatella med hakket god mørkchokolade, selvfølgelig 70,5% fra Callebaut. Min favorit er altså denne hjemmelavede parfait vaniljeis med Marabou med daim, jeg kan kun anbefale dig at prøve det, men fyld isen med din favorit chokolade.
Velbekomme.
Vaniljeis
Det skal du bruge:
- 4 æggeblommer pasteuriseret, ca. 80g
- 60 g rørsukker eller sukker
- 1/2 god vaniljestang eller 1 hel stang
- 1/2 liter fløde
- 100 g hakket chokolade Marabou med daim
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret.
- Hæld blommer og sukker + vaniljesukker i en skål, og fløden i en anden skål.
- Start med at piske fløden til en let skum, så behøver du ikke vaske piskeriset inden du pisker æggeblommer og sukker sammen, til en meget lys og luftig æggesnaps.
- Vend derefter forsigtigte fløden i æggesnapsen.
- Vil du tilføje hakket chokolade vendes det i ismassen, inden ismassen kommer i en fryseegnet form, og fryses i mindst 8 timer.