*indeholder reklamelink
Sæt Thai-mad på menuen
Thai kødboller i teriyakisauce med masser af grøntsager leder tankerne hen på sydlige himmelstrøg. Eftersom der ikke er udsigt til at vi kan besøge asien, kan vi bringe asien hjem i køkkenet, med disse lækre Thai kødboller i teriyakisauce, med masser af smag, farver og grøntsager.
Retten var på menuen herhjemme i uge 2, se madplanen her.
Teriyakisauce
Er en sojasauce, med sukker, ingefær og hvidløg, som du sagtens kan lave selv, eller købe færdig i de fleste supermarkeder. Jeg har lavet en blanding i opskriften, halv “hjemmelavet” sukkerfri-teriyakisauce med sukrin-gold* og halv købt, for at spare lidt på mængden af sukker, men stadig få den fantastiske smag. Sojasauce og teriyakisauce er meget salt, derfor tilsætter jeg vand og lime saft, og du behøver ikke tilføje ekstra salt.
Thai kødboller
Thai kødbollerne er en “frikadelle”-fars, lavet med kokosmælk, pango rasp og forårsløg. Kødbollerne er meget smagsfulde, og jeg kunne godt forestille mig at bruge dem i andre retter, end at glasere dem i teriyakisaucen.
Grøntsagsnudler
Om det er nudler, spaghetti eller ris, så syntes jeg det er fantastisk smart at bytte 2/3 del ud med grøntsager. Om det er spiralizeret grøntsager, eller blomkålsris fra frost, så er det en “nem” måde at spare kalorier og øge mængden af grøntsager – win win. I retten har jeg brugt squash og gulerødder som er ringet eller spiralizeret til “nudler”.
Nyd den lækre ret pyntet med radiser, peanuts og ekstra limesaft.
Velbekomme.
Thai kødboller i teriyakisauce med fuldkorn- og grøntsagsnudler
Det skal du bruge:
Thai kødboller
- 400 g hakket grisekød
- 2 tsk. salt
- 1 æg
- 1 dl kokosmælk light
- 2 forårsløg
- 2 spsk. pango rasp el. rasp
Teriyakisauce
- 2 cm ingefær
- 1/2 rød chili
- 1 lime
- 2 spsk. sukrin gold
- 1 dl teriyakisauce
- 1 dl sojasauce
- 1 dl vand
Grøntsags- og fuldkornsnudler
- 62,5 g fuldkonsnudler
- 1 squash zucchini
- 2 gulerødder
Pynt
- 1 lime
- radiser
- forårsløg
- peanuts
Sådan gør du
Thai kødboller
- Rør farsen sej med saltet. Snit forårsløgene fint og rør dem i farsen sammen med æg, light kokosmælk og rasp. Sæt farsen på køl, gerne i 30 minutter eller mere.
- Form farsen til små kødboller og steg dem i lidt olie.
Teriyakisauce
- Skær eller riv ingefær og chili fint, bland det med sukrin-gold, teriyaki, soja og saft af en lime samt vand. Hæld saucen i en panden og lad det koge ind.
- Kør gulerod og squash på spiralizeren til grøntsags-spaghetti. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Vend kødbollerne i teriyakisaucen.
- Smag saucen til evt. med mere sukrin og lime. Vend nudlerne og grøntsagsnudlerne i saucen.
- Server retten pyntet med radiser, lime og peanuts.