fbpx
MENU

Sunde æbleskriver

Gå til opskrift

*indeholder reklamelink

Sunde hjemmelavede æbleskriver med hindbærmarmelade

I julekogenbogen skriver jeg sådan om æbelskriverne:

Æbleskiver er noget af det bedste ved julen. Hjemmelavede æbleskiver er ren luksus, og gør man sig selv og sine gæster den umage at lave hjemmelavet, hvorfor så ikke lave en sundere udgave. Disse æbleskiver er så gode, at ingen ville opdage, at det ikke er den traditionelle opskrift.

De sunde æbleskriver er lidt svære at bage, især når man, som jeg, gerne vil spare på fedtstoffet, de kan derfor sagtens bages som æbleskrive-pandekager.

Æble i æbleskriver

I denne sunde æbleskive opskrift har jeg bruge æblegrød lavet af et æble, ser her hvordan. Du kan også bruge en god sukkerfri æblemos som denne u-søde æblemos*. Men er det ikke skønt at der faktisk er æble i æbleskiverne.

Æbleskiver bagning

Hindbærmamelade

Til æbleskriverne serverer jeg den nemmeste marmelade. Jo længere den får lov at stå og trække jo mere fast bliver marmeladen. På billedet er marmeladen løbet lidt for mig (kan jeg se). Lad den stå natten over og du har en helt perfekt fast marmelade og så tager det kun 30 sekunder at lave 🙂

Server marmeladen til æbleskiverne eller brug den som topping på f.eks skyr eller skyr-lamande.

Server æbleskiverne med hindbærmarmeladen og måske lidt sukrin melis*.

Velbekomme

Æbleskiver

Æbleskiver

Sunde hjemmelavede æbleksiver
Tid: 35 minutter
Til: 4 personer

Det skal du bruge:

  • 3 æg
  • 1 dl hytteost
  • 2 dl kernemælk
  • 1 tsk natron
  • 1 dl æblemos af et æble
  • 1 tsk kardmomme
  • 2 dl havregryn malet til mel
  • 1 spsk husk
  • lidt vaniljepulver
  • citronskal

Hindbærmarmelade

  • 1 dl frosne hindbær
  • 1 knivspids vanilje
  • 1 tsk HUSK

Sådan gør du

Hindbærmarmelade

  • Start med at lave hindbærmarmelade ved at optø hindbærrene i mikroovnen, rør derefter vanilje og HUSK i hindbærrende og sæt det på køl.

Æbleskiver

  • Til æbleskiverne start da med at skille æggeblommerne fra æggehviderne.
  • Blend æggeblomme med de øvrige ingredienser med en stavblender og lad dejen stå og trække et par minutter.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  • Fyld dejen i en sprøjtepose og bag æbleskiverne i et æbleskivejern.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering