Gammeldaws stuvet hvidkål, nu fedtfattig og proteinrig
Hvidkål kan godt være kedeliget, men det behøves det slet ikke at være. Denne opskrift er super sund, og fuld af lækkert kål i en sovs som er både fedtfattig og proteinrig. Stuvet hvidkål er det perfekte tilbehør til frikadeller.
Velbekomme
Stuvet Hvidkål
Super sund opskrift på god gammeldags stuvet hvidkål fuld af kål, i en sovs som er både fedtfattig og proteinrig. Spis det med frikadeller.
Ingredienser
- ½ hvidkål
- 2 æg
- 4 dl mælk
- 1 tsk salt
- lidt revet muskatnød
Sådan gør du
- Snit hvidkålen fint, evt. på et mandolinjern.
- Blancher kålen i let saltet, kogende vand i ca. 5 min.
- Pisk æg og mælk sammen og varm det langsomt op i en gryde under omrøring, til det tykner.
- Det må ikke koge! Bliver det for varmt, skiller det.
- Tilsæt salt og riv lidt muskatnød i mælkesovsen.
- Hæld sovsen over kålen og vend det sammen.