Steaksalat med bagte grøntsager og æg
Gå til opskriftMadinspiration er en sjov ting. Generelt er inspiration en finurlig og sjov størrelse. Hvor finder du inspiration? Hvad bliver vi inspireret af? Jeg omgiver mig meget med mad. Jeg taler om mad, jeg læser om mad og jeg spiser mad. Mit instagram feed er fyldt med mad. Jeg bliver bombaderet med inspiration, men nogen gange følger jeg mig også lidt uinspireret, som til madplanen for uge 5!
Salat med steak
Denne salat, eller en salat der minder om, fik vi serveret hos et vennepar. Vi syntes begge, både Kasper og jeg, at det smagte så godt, at vi måtte forsøge at genskabe den. Det blev intet mindre end en succes. Det ved jeg, for når Kasper med munden fuld af salat, med stjerner i øjene siger: “Den må på bloggen” 🙂 Så er salaten en keeper!
Salaten
Salaten består af en grøn salat, bagte grøntsager og løg. De bagte grøntsager giver masser af smag og saft til salaten, så den behøver ikke andet dressing end lidt salt og peber. Det er virkelig lækkert at mikse de rå og bagte grøntsager, det glemmer jeg nogen gange. Enten serverer jeg en rå salat, eller også serverer jeg bagte grøntsager. Det er lidt som et nyt pift at spice friske salater op med bagte grøntsager. Det er super lækkert.
Æg
Æg i salat tilføjer salaten proteiner, men også en masse konsistens. Æggene er ikke hårdkogte, men heller ikke blødkogte. De har et lille smil i midten og det gør at æggeblommen giver salaten en god creme. Jeg vender både æg og det marinerede kød i salaten, sammen med de bagte grønsager. Det gør at steaksalaten er bedst at servere og spise med det samme, da den bliver lidt slatten dagen efter, men jeg kan altså sagtens spise den, også dagen efter.
Velbekomme.
Steaksalat
Det skal du bruge:
Salat
- 75 g blandet salat
- 75 g feldsalat
- 1/2 squash
- 200 g cherrytomater
- 2 peberfrugter
- 1/2 rødløg
- 2 æg
- salt og peber
Steak marinade
- 600 g flanksteak eller anden udskæring
- 3 spsk balsamico
- 2 spsk soya sauce
- 1 spsk worcestershire sauce
- 1 spsk olie
- 1/2 spsk honning
- 2-3 kviste frisk timian
- 1 spsk hakket frisk basilikum
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk chiliflager
- 1/4 tsk sort peber
Sådan gør du
Steak marinade
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
- Skær steaken i strimler og læg dem i marinaden, gerne natten over, men minimum 30 minutter.
Salat
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær squash i tynde skiver og tag kernerne ud af peberfrugten. Skyl tomaterne.
- Placer grøntsagerne på en bradeplade eller i et ovnfastfad og bag dem i ovnen i ca. 18 minutter, evt. sammen med en kvist timian. Grøntsagerne skal være møre, men ikke brændte.
- Skyl salaterne.
- Hak rødløg fint.
Steg kød og kog æg
- Tag kødet ud af marinaden, og steg det ved hård varme på en pande på alle sider.
- Bring vand i kog, og kog æggene i 7 minutter til de er næsten hårdkogte.
- Pil æggene og skær dem i både.
- Bland salaten med hakket rødløg, de bagte grøntsager, kogte æg og stegt kød.
En kommentar til “Steaksalat”