Sommer spidskålssalat med feta og pære
Gå til opskriftEn sommersalat der passer til at der kan grilles. Jeg lavede første gang denne spidskålssalat sidste sommer, sammen med en veninde. Det var en sommeraften og vi skulle grille. Salaten opstod ud fra vores sammenskuds-reste-fest og et mandolinjern. De grøntsager vi havde skar vi tyndt, blandede dem med en vinaigrette dressing og feta – resultatet blev en fantastisk salat og vi ente næsten med at spise et helt spidskålshoved bare hende og jeg 🙂 Nu er salaten en klassiker som altid er et hit. Vinaigrette dressingen laver jeg uden olie, for at spare lidt på fedtet så der bliver plads til feta. Vil du reducere kalorierne yderliger kan du bruge salattern. Jeg synes salattern er svære at “snaske” rundt i salaten og bruger derfor en rigtig feta gerne fra et asiatisk supermarked.
Velbekomme
Spidskålssalat
Det skal du bruge:
SPidskålssalat
- 1/2 spidskål
- 1/2 agurk
- 1 rød snackpeber
- 1 pære
- 70 g feta eller salattern
Dressing
- 1 spsk god sød sennep
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk vand
- Salt og peber
Sådan gør du
- Snit alle grøntsagerne og pæren, jeg gør det på et mandolinjern ned i en stor skål.
- Rør dressing i en anden skål og held det over salaten. Med fingrene masseres salaten med dressingen og feta.
En kommentar til “Spidskålssalat”