Den lækreste kage med daddelkaramel og saltede peanuts
Snickerskage er den bedste kage jeg kan komme i tanke om med proteinpulver. Det er efterhånden mange år siden jeg lavede den første gang, men den er stadig lige så god. I dag ved jeg, at denne kage ikke er sundere end andre lækre kager, bare fordi den ikke indeholder raffineret sukker, men er lavet på dadler, mandler, proteinpulver og mørk chokolde. Fødevarer som får kalorieregnskabet for denne kage til at være så højt som andre kager. Kan du bedre lide flødekager, er det lige før at jeg vil anbefale dig at spise sådan en i sted for 🙂
Jeg elsker Snickers
Og alt der på en eller anden måde minder om snickers – det er vist ikke nogen hemmelighed. Har du forresten set min Snickers-SuperShake i min kogebog?
Jeg synes denne Snickerskage er helt fantastisk! Kombinationen af snasket daddelkaramel (se også min opskrift på saltet daddelkaramel), saltede peanuts og god mørk chokolade slår det meste. Så da jeg i søndags sad og fantaserede om denne kage, blev jeg helt chokeret over at jeg ikke havde delt opskriften her på bloggen, ja nærmest ked af det.
Stilhed på bloggen
Det er ikke til at skjule at det står meget, MEGET stille til på bloggen. Så stille, at back-end’en ser anderledes ud, end sidst jeg besøgte bloggen (der hvor jeg taster blogindlægget ind). Nå men det er der, synes jeg selv, en rigtig god grund til: jeg har simpelthen haft for travlt! Så travlt at jeg nogen gange glemmer at sove om natten, får hjertebanken og meget let til tårer. Derfor har jeg besluttet mig for at øve mig i at sige nej! Indtil videre går det så godt, at jeg nu har lyst til at dele opskriften på snickers kagen med dig.
Det håber jeg du vil nyde – og ved du hvad? Jeg vil elske at se, hvis du finder inspiration i mine opskrifter! Tag mig @anne.sondergaard på Instagram – jeg bliver så glad.
Velbekomme, og en hilsen fra Kasper: “Snickerskage smager godt”
Snickerskage
Det skal du bruge:
Bund
- 120 g mandler
- 16 stk dadler (ca. 130g)
- 30 g chokoladeproteinpulver
Karamellag
- 6 stk dadler uden sten
- 1 dl kogende vand
- 80 g peanutbutter
- 1 spsk kakao
- 30 g chokoladeproteinpulver
- 30 g vaniljeproteinpulver
Top
- ca. 100 g mørk chokolade
- peanuts
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Læg de udstenet dadler i blød i 1 dl kogende vand.
- Lav derefter bunden, ved at blende mandler, dadler og chokoladeproteinpulver til en sammenhængende masse, jeg blender det i en foodprocessor.
- Tryk dejen ud i en bageform 16-20 cm i diameter. Bag bunden i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 min.
Karamellag
- Lav imens daddel-karamel-laget. Blend dadler og den vand de ligger i blød i sammen til en karamel.
- Rør de resterende ingredienser i.
- Karamellen må ikke være for flydende.
- Fordel daddelkaramellen på den afkølet bund.
- Afkøl kagen, stil den gerne i fryseren – det gør det nemmer at overtrække med chokolade
Top
- Temperere chokoladen, jeg gør det så godt jeg kan ved at smelte 2/3 dele i mirkoovene og overhælde det den sidste 1/3 del.
- Fordel den smeltede tempererede chokolade over kagen og pynt med peanuts
- Sæt kagen på køl til chokoladen er størknet.
- Server kagen.