*indeholder reklamelink
Morgenskyr med smag af risalamande med lun hindbærsauce
Skyr-alamande er en sund risalamande lavet af skyr, hytteost og vanilje. Skyr-alamanden bliver bedst hvis den får lov at stå og trække, gerne natten over. Men den sunde risalamande kan ogå sagtens røres hurtigt sammen og nydes som en julet morgenmad, et eftermiddagsmåltid eller en lille dessert.
Hinbærsauce
Den lynhurtige hindbærsauce kan også laves af andre bær som f.eks blåbær. Du tager de frosne bær direkte fra fryseren ind i mikroovnen og 45 sek efter har du en skøn bærsauce til skyr-alamande, grød eller skyr som bliver endnu lækre hvis du røre lidt vanilje i – så bliver det vist ikke nemmere!
Smuttede mandler
Skyr-alamanden er lavet med hakkede smuttede mandler. Smut gerne for mange mandler og opbevar dem på køl, de kan holder sig ca. en uges tid (og så er du i smutte-træning til risalamanden 😉 ).
Vil du gerne have en sødere skyr, kan du tilsætte et par dråber stevia drops* (steviadråber) med vaniljesmag. Proteinpulveret kan undlades, men så må skyr-alamanden sødes på anden vis, evt. med honning eller sukrin*.
Velbekomme
Skyr-alamande
Det skal du bruge:
- 2 dl skyr
- 1 dl hytteost
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 spsk vaniljeproteinpulver ca. 10-15 g
- 10 smuttede hakkede mandler
Hindbærsauce
- 1 dl frosne hindbær
- 1 knivspids vaniljepulver
Sådan gør du
Aftenen inden
- Rør skyr, hytteost, vaniljeproteinpulver og mandler sammen og sæt det i køleskabet natten over.
Om morgenen
- Tag skyr-alamanden ud af køleskabet – ligger der overskydende væske, så hæld det fra.
Hindbærsauce
- Lav hindbærsaucen ved at sætte hindbærrene i mikroovnen i ca. 45 sek. og rør den med vaniljen.
- Hæld sovsen over skyr-alamanden, pynt med flere mandelsplitter og nyd din morgenskyr.
Kan man lave det til mere end en dag?
Ja, det vil jeg bestemt mene du kan. Hvis ikke du bruger proteinpulver kan du også bruge vaniljeskyr. Jeg vil mene det har samme holdbarhed som skyr og hytteost. Men mandlerne kan blive bløde. God fornøjelse 😀