Skole rugbrød med sirup eller honning
Jeg bagte de her skole rugbrød efter min mors opskrift forleden, og Kasper har ikke snakket om andet, end hvornår jeg bager dem igen 🙂 Vi elskede at få mini rugbrødende med i madpakken som små, der kan jeg godt mærke at Kasper er gået glip af noget – nu elsker han at få dem med i madpakken.
De er super nemme at bage, jeg tror godt det kan lade sig gøre at bage dem i en travl børnefamilie, og de vil forkæle enhver madpakke. Jeg opbevarer dem i fryseren og tager rugbrødet direkte ud af fryseren og i madpakken, så tør skolerugbrødet op inden spisetid.
Perfekt til madpakken
Skole rugbrødende har en dejlig sød smag, jeg bruger denne sukkerfrie sirup* i opskriften, men du kan også bruge honning eller en anden sirup. De er bløde, men stadig fulde af mættende rug. Der er ingen kerner i opskriften, så rugbrødende er også for de små, jeg er helt sikker på du kan tilføje kerner til opskriften med succes.
Rugbrødende har jeg bagt i en “mini cake” form fra kager og sager. Du finder kageformen her www.kagerogsager.dk. Du kan også forme små rugbrød, i stedet for at bage dem i en form.
Forkæl din, eller nogens madpakke med disse små rugbrød.
Velbekomme
Skole rugbrød
Det skal du bruge:
- 150 g rugmel
- 175 g hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk sesamfrø
- 15 g gær
- 2 spsk Sirup eller honning
- 2,5 dl vand
Sådan gør du
- Alle ingredienserne røres sammen i røremaskinen.
- Lad dejen hæve i 2 timer.
- Form 12 små rugbrød, eller fyld dem i en form. Lad rugbrødende efterhæve 30 minutter.
- Bag rugbrødende ved 225 grader i 10-15 minutter