Savoykålssalat med lime, mynte og feta
Opskriften er super simpel og salaten imponerer! Nogen gange skal der ikke så meget til for at få kål til at smage helt fantastisk. Til denne salat skal du kun bruge fire ingredienser – det er nemt!
Læs også: Grønkålssalat med hytteost, æbler og edamamebønner
Inspirationen til denne salat har jeg hentet hos Guld & Rødder i Århus hvor jeg spiste før jul. Jeg har lavet savoykålssalaten mange gange siden og den er lige skøn hver gang! Jeg har det sådan med mad, at har jeg smagt eller fået noget lækkert, vil jeg have det igen (med det samme 😉 )! Så efter en vellykket salatoplevelse på Gul & Rødder i Mejlgade, ville jeg gerne lave en lignende salat. Jeg blandede tre salater til mit måltid, da jeg spiste der. Sidenhen har jeg opdaget, at Guld og Rødder lavede salaten med rødbeder, men i forvirringen af de blandende salater, har jeg altså lavet denne mojito-salat med savoykål. Du kan selvfølgelig prøve at lave den med rødbeder i stedet. (Du må gerne dele med mig hvordan denne salat er)
Jeg må snart besøge Guld og Rødder igen, de har skiftet deres salater og det giver mig altid en masse inspiration at spise ude, til nye opskrifter.
I går spiste jeg på ffood på Vesterbro torv i Århus – det var også lækkert! Jeg fik edamamebønne-dip på min salat, så allerede igår aftes forsøgte jeg mig med edamambønne-dip, kunne i tænke jer opskriften?
Læs også: syltede rødløg
Velbekomme
Savoykålssalat med lime, mynte og feta
Ingredienser
- 1 savoykål
- saft af én lime ca 2 spsk
- 1 lille bundt mynte
- 1 dl salatost i tern 3% feta
Sådan gør du
- Snit kålen fint, evt. på et mandolinjern.
- Pres limesaften over kålen.
- Hak mynten fint og vend salaten sammen.
- Kram salatosten ind i salaten, så salatosten smuldre.