fbpx
MENU

Rødbederavioli med jordskokkekompot og krydret is

Gå til opskrift

Grøntsags-dessert

Tænk en gang, at denne dessert med grøntsager, blev mit farvel til MasterChef. Mig som elsker dessert og grøntager – øv!

Mine tanker og min oplevelse med at ryge ud af MasterChef får I i morgen. Hvis der er noget du gerne vil have svar på, så spørg mig på Instagram, så jeg kan tage det med i blogindlægget, som jeg deler i morgen. For nu, vil jeg spare dig for mine følelser, så det kan handle om denne smukke grøntsags dessert.

Grøntsags dessert

Opskriften

Jeg har lavet desserten nogle gange, siden min afsked med MasterChef. Der gik noget tid før jeg kastede mig over den igen. Men følelsen af, det kan jeg fand** godt, sidder stadig i mig. Jeg ved heller ikke hvorfor, men jeg har et kæmpe behov for at vise at jeg kan! Derfor deler jeg opskriften med dig – så kan du også lave den.

Da jeg kom ud fra MasterChef køkkenet skrev jeg opskriften ned, så godt som jeg kunne huske den. Vi fik en opskrift i programmet, som vi ikke måtte tage med ud af studierne. Vi optog programmet fredag d. 15 november 2019, og der gik nogle måneder inden jeg åbnede opskriften igen. Derfor er opskriften sådan som jeg er lykkes med den.

Rødbederavioli med krydret is

Gemyse ret

Desserten er en ret, som Mette fra restaurant Gemyse i Tivoli, præsenterede os for. Det er en grøntsagsdessert hvor grøntsager er pakket ind i grøntsager. Det er en super spændende dessert og særdeles velsmagende. Måske også den oplevelse i MasterChef hvor jeg lærte mest? Jeg ville ønske jeg selv kunne komme på en dessert som denne. Desserten er både smuk, indbydende, anderledes og velsmagende.

Krydert is

Desserten indeholder en is, som jeg synes dessert skal. For jeg elsker is (og guf)! Isen ser ikke ud ad meget, men dens krydret smag er helt speciel.

Rødbederavioli

Rødbederavioli

Rødbederavioliene synes jeg er smukke. De er lavet af syltede rødbeder, som skal sukker syltes senest dagen før desserten skal serveres (med mindre du har en vakuumér). Rødbederne skæres meget tyndt på et mandolinjern (med mindre du har en pålægsmaskine), og syltes i kirsebæreddike. Syltningen gør det muligt at folde rødbederne til ravioli.

Syltelagen koges ind til en sauce til retten. Pas på ikke at koge den for meget ind (det kan give en syrlig brændt smag). Jeg kan godt lide syltelagen kogt ind, næsten til en sirup, men sådan er vi jo forskellige.

Efter at have set afsnittet, kan jeg godt huske at raviolierne havde 4 hjørner. Min har 3, du kan gøre det som du vil, de smager stadig godt.

Jordskokkekompot

Jordskokkekompotten som er inden i ravioliene er kogt i kokosmælk, det kunne jeg ikke gennemskue ved første mundfuld. Jordskokkerne bidrager med noget struktur og knas til retten, sammen med rosmarin er kompotten helt fantastisk. Jeg smager den til med ca. en tsk sukker, det er ikke helt efter MasterChef opskriften, men sådan synes jeg den smager bedst.

Velbekomme

Rødbederavioli med jordskokkekompot og krydret is

Gemyse ret
Tid: 2 days
Til: 4 personer

Det skal du bruge:

Krydr is

  • 1/3 kanelstang
  • 1/6 muskatnød revet
  • 20 g frisk ingefær
  • 3,5 dl sødmælk
  • 1,5 dl fløde
  • 25 g glukose
  • 50 g sukker
  • 100 g æggeblomme
  • 13 g moscovado sukker
  • 1 blad husblas

Jordskokkompot

  • 300 g jordskokker
  • 1 dåse kokosmælk fuld fed
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 hele citronskal skal af en citron

Rødbede ravioli

  • 1 stor rund rødbede
  • 1 dl kirsebær eddike
  • 20 g sukker evt. mere
  • 40 g honning evt. mere

Sådan gør du

Krydret is

  • Knus kanelstangen groft, riv muskat nødden og skræl og skær ingefæren i små stykker. Bland mælk og fløde og læg kydderierne i blød, i mælkeblandingen.
  • Læg husblassen i blød i vand
  • Lun mælk- og krydderiblandingen sammen med sukker og glukose. Desto længere trække tid, desto mere kydret smag i isen.
  • Pisk æggeblomme og muscovado sukker til en æggesnaps
  • Si den lune mælkekrydderblanding i æggesnapsen og leger ismassen til 82 grader.
  • Smelt husblassen i massen.
  • Sæt is massen på køl til næste dag, hvorefter den fryses på en ismaskine.

Rødbederavioli

  • Skræl og skær rødbeden i meget tynde skiver. Stik skiverne ud til en perfekt cirkel.
  • Kog kirsebæreddike, sukker og honning til en syltelage. Hæld lagen over rødbederne og lad dem sylte minimum natten over i køleskabet.
  • Du kan enten koge lidt af lagen ind til en sauce til retten, eller du kan du kan bruge lagen som rødbederne har syltet i og koge ind. Desto længere rødbederne har stået på køl, desto mere rødbedesmag i lagen.

Jordskokkekompot

  • Skræl og skær jordskokkerne i små tern
  • Kog jordskokkerne møre i kokosmælk med rosmarinkvistene i.
  • Jordskokkerne skal være møre, men stadig have bid.
  • Mos jordskokkerne til en grov kompot med en gaffel, undlad rosmarinkvistne, juster konsistensen med lidt af kokosmælken.
  • Smag kompotten til med citronskal og evt. sukker

Anretning

  • Rødbedeskiverne placeres på et viskestykke for at dryppe af. Put en tsk. jordskokkekompot på hver rødbede. Fold rødbeden mod mitten, så raviolien dannes
  • Server 5 rødbederavioli pr. person. Hæld lidt sirup over og lav en quenelle af isen.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering