Ristede kikærter – snacks eller topping
Ristede og krydrede kikærter er en lækker snack, eller en rigtig god topping til supper og salater. Jeg synes kikærter med en varm og krydret “cajun” smag er skøn til efterårets kålsalater, eller i cremede purésupper, som f.eks denne græskar suppe.
Krydderierne
Du kan variere krydderierne alt efter sæson, smag, behag og hvad de ristede kikærter skal bruges til. Jeg rister kikærterne på panden og bruger en smule olivenolie for at få krydderierne til at “klistre” fast. Kikærterne kan helt sikkert også ristes i ovnen. Jeg kunne forstille mig at hvidløg og timian også kunne være rigtig lækkert.
Kikærterne er sprøde lige når de er stegte. De kan sagtens holde sig et par dage, men de bliver blødere og lidt seje , men de smager fortsat godt.
Kikærter
Jeg bruger kikærter drænet fra dåse. Det gør ristede kikærter nemt og lynhurtige at lave. Du kan helt sikkert også bruge kikærter du selv har udblødt. Jeg har skrevet her hvordan jeg udbløder kikærter, i min opskrift på perfekte hjemmelavede falafler.
Velbekomme
Ristede kikærter
Det skal du bruge:
- 1 dåse kikærter 240g
- ½ tsk. olie
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. salt
- ½ tsk basilikum
Sådan gør du
- Hæld vandet fra kikærterne, skyld og afdryp dem.
- Rist kikærterne på en pande i olie og tilsæt krydderierne.
- Rist kikærterne til de tager farve i ca. 5 min. vend dem undervejs.