Ristede nødder smager bare bedre.
Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor nødder ikke er ristede når man køber dem – de smager så meget bedre! Det er det første jeg gør, når jeg har købt en pose nødder – rister dem. Jeg kan ikke komme i tanke om en ret eller opskrift, hvor jeg hellere ville bruge nødder der ikke var ristet, derfor rister jeg dem alle sammen med det samme. Jeg bruger de ristede nødder som topping på skyr, i supershakes eller på havregrød, jeg bruger dem i salater eller jeg blender dem til nøddesmør. I denne salat kan du f.eks bruge de ristede nødder, de behøves ikke at være salt ristet. Jeg bruger dem også i bagt havregrød og andet bagværk.
Når hasselnødderne ristes ændrer smagen sig. Smagen bliver meget lækre, syntes jeg, helt nougat agtig. Når hasselnødderne ristes skal skallen efterfølgende fjernes, det meste falder af af sig selv. Jeg tror det er det der gør, at smagen er langt mindre bitter. Skallen fjerner jeg enten ved at ryste nødderne i en bøtte eller ved at “nulre” dem i et viskestykke. Jeg tror desværre ikke at du kan undgå besværet og at det griser lidt.
Den perfekte ristning:
Jeg sætter nødderne ind, tænder ovnen, venter og håber på det bedste. Det har resulteret i, at riste resultatet er blevet meget forskelligt. Derfor har jeg nu timet min ristning så jeg får det perfekte resultat hver gang.
Velbekomme.
Ristede hasselnødder
Ingredienser
- Hasselnødder
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 200 grader. Rist hasselnødderne i 12 minutter.