Abemad med den bedste råcreme
Råcreme til frugtsalat er lavet af æggesnaps og flødeskum – det er lækkert! Brug ægte vanilje, så bliver råcremen endnu bedre. Det “sjove” ved råcreme er, at det er u-frossent is. Altså sådan som min mor lavede is, til enhver festlig lejlighed. Men jeg er sidenhen (efter MasterChef) blevet klogere, at det måske ikke er “rigtig” is, men derfor smager det stadig skønt og af barndom, farmor og fødselsdag 🙂
Æggesnaps
En æggesnaps er æggeblommer pisket med sukker. I råcremen til frugtsalat tilsættes vanilje i æggesnapsen, hvorefter der vendes letpisket flødeskum i æggesnapsen. Det er en super nem dessert, som ikke tager mange minutter at lave, og som de fleste kan lide.
På toppen af frugtsalaten med råcreme skal der mørk chokolade, min favorit er 70,5% fra Callebaut – det har jeg altid i skuffen.
Frugtsalat med råcreme til julefrokost / påskefrokost
Frugtsalat indgår oftes til frokostbordet i familien Søndergaard. Mere hos min farbror og familie, end hjemme hos os. De vender frugten i råcremen – det er lækkert, men er du en creme-tosse som mig, så kan man jo ikke selv bestemme mængden. Det er måske også meget godt, så mængden af frugt og creme er afbalanceret. Frugtsalat og råcreme kan serveres sammenblandet, eller hver for sig. Det samme gælder chokoladen. Her kunne jeg komme med en lang fortælling om, at serverer du det som du gerne vil spise mere/mest af i den største skål, og det som du gerne vil spise mindre af i mindre skåle (råcreme og chokolade), påvirker det rent psykologisk, at vi tager mere eller mindre af disse ting. Men hey! Det er dessert, og det var den fuld fede fløde – så du vælger selv og nyd det!
De obligatoriske frugter
Æble, pære, appelsin og banan, så har du frugtsalat. Du må helst ikke undlade nogle af disse frugter, men du må gerne tilføje flere. Vindruer synes jeg også er ret essentielt for frugtsalaten og skal den tages lige til grænsen, så skal der kiwi i frugtsalaten. Du vælger selvfølgelig selv, og opskriften på frugtsalat (frygt i stykker, blandet sammen) er i sig selv ikke så svær. Du kan lave din frugtsalat, lokal, eksotisk, sommerlig, farverig, julet osv. (find selv på flere).
Se også opskriften på melonsalat.
De eksotiske frugter
Mango, ananas, melon er der sikkert nogen, der vil mene hører sig hjemme i en frugtsalat, men der er vi altså uenige. Med mindre frugtsalaten har et tema. Ingen tvivl om at disse frugter også smager dejligt i frugtsalat. Vælg dine yndlingsfrugter, eller brug det du allerede har – måske endda i frugthaven (såden en have, vil jeg gerne have engang).
Velbekomme
Frugtsalat med råcreme
Det skal du bruge:
Frugt salat
- 1 æble
- 1 pære
- 1 banan
- 1 appelsin
- 100 g vindruer
Råcreme
- 2 æggeblommer
- 1 spsk. rørsukker
- 1/2 stang god vanilje eller 1 tsk. vaniljepulver/sukker
- 2 dl fløde
Sådan gør du
Frugtsalat
- Skær alle frugterne i passende størrelser og bland dem til en salat
Råcreme
- Skrab kornene ude af vaniljestangen og bland det med lidt at sukkeret.
- Bland æggeblommer, sukker og vanilje i en skål.
- Hæld fløden i en anden skål.
- Pisk først fløden til en let skum, så behøver du ikke vaske piskerisene, inden du pisker æggeblommerne med sukker lys og luftig.
- Vend flødeskummet forsigtigt i æggesnapsen og råcremen er klar.
- Sæt det på køl til servering, eller bland frugten i cremen og pynt med mørk chokolade.