Festlig Farverig Fastelavns Salat med Persille pesto
Fastelavn – hmm? Det er ikke noget jeg går så meget op i. Udover den årlige fastelavnsbolle med creme og flødeskum – for man skal da smage én og mærke det er fastelavn 😉
Fastelavns -boller, -ris og -udklædning er alle steder på mine sociale medier lige for tiden. Jeg er blivet inspireret af alle de farverige glade billeder til at gå i køkkenet. Jeg er (næsten) ærgerlig over at jeg ikke er den store bager og kan bage de smukkes fastelavnsboller med sirlige glasur pynt! Farverige salater der smager så fuglene synger og som er så sunde, at du sprutter – det kan jeg! “Fastelavn” er blevet til denne skønne salat bowl med persillepesto.
Rigtig god fastelavn og velbekomme
Farverig Fastelavns Salat med Persille pesto
Ingredienser
Persillepesto
- 1 stort bundt persille
- 1/2 fed hvidløg
- 10 mandler jeg bruger ristede, som er ristet 10 min. i ovnen ved 200grader
- 2 spsk olivenolie
- et lille stykke ost ca én skive (riberhus, vesterhavsost, parmesan – brug det du har)
- 2 spsk vand
- 1/4 tsk groft salt
Fastelavns salat
Bund
- babyspinat
- hvidkål fin snittet
- rødkål fin snittet
Fyld
- bolchebeder
- gulerødder i forskellige farver
- edamamebønner
- granatæble kerner
- vindruer
Topping
- avocado
- salt ristede mandler
- sytede rødløg
Sådan gør du
Persillepesto
- Put det hele i en blender eller foodprocessor og blend til en cremet pesto.
Fastelavns salat
- Mix bund og fyld sammen med persille pesto.
- Anret og dekorere med toppings.
- Du kan også mixe det hele i en stor skål.
Prøver du min opskrift, vil jeg elske at høre hvad du syntes om den i kommentaren. Eller vis mig din salat på Instagram #annesondergaard