Græsk inspireret oksedeller med soltørret tomat
Oksedeller er blevet en klassiker herhjemme. Det er en af de opskrifter som efter et par forsøg bare sidder på rygraden, de er nemme at bikse sammen til en nem aftensmad eller til ugens madpakker og så smager de bare skønt.
Oksedellerne er nemme at lave, de behøves ikke steges på en pande, men kan passe sig selv i ovnen. Lav heller en stor portion og frys dem ned, så er du forberedt på en uventet stresset dag – det tror jeg vi alle kender, og så kan oksedeller i fryseren være guld værd til en skive rugbrød og en gulerod.
Oksedellerne er saftige, de har en let krydret smag fra de soltørrede tomater, som giver dellerne græske undertoner. Brug hakkede soltørrede tomater, eller hak dem selv. Jeg skyller altid de soltørrede tomater hurtigt under vandhanen, for at spare lidt på kalorierne fra olien, men uden at skylle den krydret smag væk.
Server oksedellerne til en skøn salat med feta (salattern) som f.eks denne spidskålsalat og kartofler.
Velbekomme
Oksedeller
Ingredienser
- 800-1000 g hakket oksekød afhængig af fedt%
- 1 rødløg
- 2 æg
- 1/2 glas hakket soltørret tomater
- 1 bundt frisk persille
- 1 spsk sambal oelek
- 1 tsk groft salt
- peber
Sådan gør du
- Hak løg og persillen fint.
- Bland alle ingredienserne sammen. Jeg bruger hænderne.
- Form frikadellerne og placer dem på en bageplade, jeg bager dem på en bagerist med en bradepande nedenunder, så overskydende væske løber der ned.
- Bag dellerne i ovnen i ca. 17 min ved 200 grader.