Japansk æggekage eller rösti
Oko – no – Hva’ for noget?
Om det er en æggekage, pandekage eller rösti, det ved jeg ikke?! Men Japansk det er det. Det var ikke en ret jeg kendte, men med inspiration fra min med-deltager Isabella fra Master Chef, har jeg efterhånden lavet denne “æggekage” et par gange.
Velsmag vinder over skeptis
Jeg var en del skeptisk overfor retten, da jeg først blev præsenteret for den. Men da jeg først havde støt på navnet, mødte jeg det alle steder. Efter jeg selv har lavet retten i min egen lidt “fordansket” version, må jeg indrømme, at velsmag har vundet over min skepsis. At det er mega simpelt at lave, og indeholder masser af grøntsager, er jo kun en bonus.
Min opskrift på okonomiyaki
Her får du min version af den japanske ret Okonomiyaki. Jeg laver det som en æggekage, eller rösti, af æg og mel, tilsat en stor mængde spidskål og gulerødder. Æggekagen er tilføjet smag fra Okonomiyaki-sauce, som fåes hos asiatiske supermarkeder. Det minder lidt om hoisin-sauce, så brug det, hvis ikke du kan skaffe okonomiyaki-sauce. Jeg bruger en blanding af okonomiyaki-sauce og hoisin-sauce i æggekagen. I den oprindelige Jampanske ret bruges der “dashi”, som vist er noget fiske-boullion – jeg tilsætter lidt fishsauce. Æggekagens skal pyntes med okonomiyaki-sauce (eller hoisin-sauce) og Kewpie mayonnaise. Kewpie er en Japansk mayonnaise med et højere indhold af æggeblomme end almindelig mayo og soyabønneolie. Jeg har ikke smagt det, men jeg ved det forhandles i asiatiske supermarkeder og har en baby udenpå flasken?!. Jeg ved bare, at køber jeg en stor tube mayonnaise, bruger jeg den én gang og så brænder jeg inde med den. Derfor pynter jeg min okonomiyaki med chilimayo, hvis jeg har det – hjemmelavet eller den fra Sriracha. Vil jeg lave den helt kaloriereduceret variant, pynter jeg med Slender Chef’s chipotle mayo uden kalorier. Samt peberfrugt, forårsløg og koriander.
I den oprindelige okonomiyaki er der vist også ris eller nudler, det tilføjede jeg i Kaspers halvdel, hvis vi har en rest. Opskriften her er til 2 omeletter.
Velbekomme.
Okonomiyaki
Det skal du bruge:
- 4 æg
- 1 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 løg
- 1/2 lille spidskål ca. 180-200g
- 2-3 gulerødder ca. 180-200g
- 1 cm ingefær revet
- 1 spsk okonomiyaki sauce
- 1/2 spsk fishsauce
- 1 spsk. hoisin sauce
- 1/2 spsk sojasauce
Pynt
- Mayo, chilimayo, kewpie mayonaise, slender chef mayo
- Okonomiyaki sauce eller hoisin
- Forårsløg, peberfrugt og koriander
Sådan gør du
- Pisk æg, mel og bagepulver sammen.
- Rør de revne grøntsager i: ingefær, løg, spidskål og gulerod.
- Tilsæt smagsgiverne: okonomiyaki sauce, fishsauce, hoisin og soja sauce.
- Steg to omeltter ved middelvarme 3-6 minutter på hver side.
- Pynt omeletten og server.
2 kommentarer til “Okonomiyaki”