fbpx
MENU

Mysliboller

Gå til opskrift

*indeholder reklamelink

Søde mysliboller

Søde, bløde, skønne mysliboller. Denne opskrift på mysliboller, er bløde “bamseboller” som er fulde af fuldkorn fra mysli (havregryn). Myslibollerne er bagt med gær, hvedemel og fedtfattig creme fraiche. De er tilsat en smule sukker, og er ekstra søde fra de tilsatte rosiner.

Myslibollerne er lette og bløde, med et strejf af sødme. De er lækre som de er, som en snack, i madpakken eller til den lille sult. Men de er også rigtig gode lune på morgenbordet med smør og ost – eller måske kun med smør 🙂 Der er ikke noget bedre end frisk, hjemmebagt brød med smør! De smager fantastisk!

Prøve også mine koldhævet boller med rug.

Müsliboller

Sådan laves mysliboller

Jeg bruger en røremaskine til at blande og ælte ingredienserne til myslibollerne, men du kan også ælte bolledejen i hånden – men en røremaskine gør det hårde arbejde for dig 😉

Jeg har en KitchenAid* røremaskine og jeg elsker den. Den er smuk og gør arbejdet for mig.

De 6 steps til perfekte boller

  1. Lav dejen – rør ingredienserne sammen, hold altid lidt igen med melet
  2. Ælt dejen
  3. Hæv dejen under et fugtigt klæde til dobbel størrelse (ca. 1 time)
  4. Slå dejen sammen og form boller
  5. Efterhæv bollerne (ca. 30 minutter)
  6. Pensle bollerne og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter
Mysliboller rosiner

Mysliboller ingredienser

Vand: Bollerne er bagt på vand. Vandet skal være lunt, eller varm som din lillefinger, for at aktivere gærcellerne i gæret.

Gær: Rigelig gær og god hæve tid, til bløde boller, som gør at de hæver meget, bliver luftige og får en skøn krumme.

Creme fraiche: Fedtfattig creme fraiche. Det kunne være skyr eller en anden form for surmæksprodukt, men creme fraiche giver en mindre sur smag og blød bolle. Creme fraichen tilføjer også lidt fedt, som dejen har godt af.

Sukker: Lidt sukker for sødmen og fordi gær elsker sukker.

Mysli: Jeg brugte en mysli fra Gram slot, med tørret frugt og godt med havregryn. Brug ikke en crunch eller granola.

Æg: Æg i dejen giver en mere smidig dej og gør bollerne lette og luftige.

Hvedemel: Disse boller er bagt på ganske almindeligt hvedemel. Jeg er sikker på du også får en lækker bolle ved at skifte noget af melet ud med fuldkornsmel, jeg vil anbefale hvidt hvedemel.

Kardemomme: Tilsæt kardemomme for smagens skyld. Bløde, søde og gode boller, må gerne have et strejf af kardemomme smag – jeg synes det fremhæver den søde smag. Jeg knuser en hel kardemomme kapsel i morderen, hvilket svarer til ca. 1/2 tsk. knust kardemomme. Jeg synes kardemommekapsler har mere smag, men det er også mere besværligt.

Salt: Der skal salt i brød for at det smager af noget, også i søde mysliboller.

Rosiner: Jeg tilføjer “ekstra” rosiner, så bollerne bliver lidt som en rosinbolle, men også fordi jeg ikke syntes der var nok i myslien. Bruger du en mysli med mange rosiner, kan du undlade dem – men de smager dejligt i bollerne.

Mysli boller

Hvor længe holder bollerne sig friske?

Myslibollerne er lækre og friske et par dage efter de er bagt. Jeg opbevarer dem i en frysepose på køkkenbordet. For at øge friskheden på bollerne er det vigtigt at pensle dem med sammenpisket æg inden de bages. Det danner en hinde om bollerne som holder på friskheden og forhindrer udtørring.

Bollerne kan også fryses. Frys myslibollerne ned når de er nybagte, men afkølet. Tag en frossen bolle med i madpakken, så den tør op inden madpakken skal spises, det holder madpakken kold og bolden frisk. Myslibollerne kan også lunes og nydes som nybagte endnu en gang.

Velbekomme.

Mysliboller opskrift

Mysliboller

Skønne boller med mysli og rosiner
Til: 18 stk

Det skal du bruge:

  • 50 g gær
  • 3 dl vand lunkent
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 dl creme fraiche
  • 300 g mysli
  • 1 æg til pensling
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme eller 1 knust kapsel
  • 500 g hvedemel
  • 50 g rosiner

Sådan gør du

  • Opløs gæren i 3 dl lunket vand.
  • Tilsæt 1 spsk. sukker, 1 dl creme fraiche og 300g mysli. Rør dejen godt sammen – jeg bruger en røremaskine.
  • Tilsæt æg, salt, kardemomme og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt undervejs, det er ikke sikkert alt melet skal bruges.
  • Dejen skal være lidt klisteret, men lige til at røre ved. Ælt dejen godt og ælt tilsidst 50g rosiner i dejen.
  • Stil dejen til hævning, ved stuetemperatur under et fugtigt klæde.
  • Efter hævning, hæld dejen ud på et meldrysset bord (eller bagemåtte) og del dejen i 18-20 lige store klumper, som trilles til boller. Jeg vejer bollerne for at få dem lige store.
  • Placer bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pensel bollerne med sammenpisket æg.
  • Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200 grader.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!
Boller med mysli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering