Melonsalat med 3 slags meloner og saltristede solsikkekerner
Gå til opskrift*reklamelink
En simpel skøn sommersalat, perfekt til grillmad på varme sommeraftner. Jeg serverede denne melonsalat til Sanks Hans aften, til stor fornøjelse.
Meloner
Vi spiser sjældent meloner. Jeg synes meloner er lidt “utidige” da de er importeret og i “sæson” året rundt, dette går ikke rigtig i tråd med mine værdier. Men et godt tip er, at når meloner (og alle andre fødevarer) er billige, er de i sæson. Når sommeren rammer, får vi lyst til vandmelon og spiser vandmelon i stor stil, helst de økologiske.
Jeg fik en underlig lyst til melon, og det er der kommet denne fantastisk smukke (og nemme) salat ud af. Melonsalaten består af 3 slags meloner: vandmelon, galia og cantaloupe. Navne jeg ikke kendte før jeg mødte min svigerfamilie, som er store melon-fans.
Cantaloupe melon
Er den orange melon i salaten. Melonen har den sødeste smag, dufter intens og er orange i kødet.
Galiamelon
Er den grønne melon i salaten. Jeg tror det er den melon vi i 90’erne kaldte net-melon, eller måske den er i familie med net-melonen. Den er mindre sød i smagen og mere fast i kødet.
Vandmelon
Er den røde melon i salaten og måske den mest kendte melon – som jeg tror du kender og godt kan lide. Den er sød, læskende og lækker.
Salaten
Foruden melon består salaten af en blanding af icebergsalat og hjertesalat, salaten er toppet med salattern (3% feta) og saltristede solsikkekerner.
Det vandt stor wauv-effekt (også på instagram) at kugle melonerne. Det er ikke svært og tager ikke meget længere tid end at skære melonerne til melonsalat. Jeg bruger et melon-kugle-værktøj, jeg ved faktisk ikke hvad det hedder. Sørg for at trykke melon-kulgejernet ned i kødet på melonen inden du kugler, det giver perfekte runde kugler.
Find et melon-kuglejern her:
Saltristede solsikkekerner
De saltristede solsikkekerner er lavet på samme måde som saltristede mandler. Først ristes solsikkekernerne på en tør pande, når de har tage lidt farve, hældes salt opløst i vand ved. Når vandet er fordampet har du saltristede solsikkekerner. Saltristede solsikkekerner er en skøn, sprød og salt topping til salater.
Velbekomme
Melonsalat
Det skal du bruge:
- 1 galiamelon
- 1 cantaloupemelon
- 1/2 vandmelon
- 1/2 icebergsalat
- 1 hjertesalat
- 1 håndfuld salattern (3% feta)
Saltristede solsikkekerner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. vand kogende
Sådan gør du
- Start med at lave de saltristede solsikkekerner (de kan laves flere dage i forvejen). Her er en større portion end du skal bruge til salaten
Saltristede solsikkekerner
- Rist solsikkekernerne på en tør pande.
- Opløs salt i vandet, det er nemmere hvis det er kogende vand.
- Når solsikkekernerne har taget farve, tilsættes vand+salt til panden. Lad vandet fordampe, ryst godt rundt i solsikkekernerne, så saltet fordeler sig på alle kerner.
- Køl solsikkekernerne af.
Melonsalat
- Kugl alle melonerne til kugler. Jeg kugler dem og putter dem i skål, som jeg sætter i køleskabet lige indtil de hældes over salaten og serveres.
- Snit icebergsalat og hjertesalat fint. Fordel melonkuglerne over salaten, top med salattern og drys med saltristede solsikkekerner.