Ugens madplan til den første uge i marts, og den første forårs uge er klar.
Måske du skal “tilbage” efter vinterferie, måske du skal “tilbage” pga. de gradvise genåbninger? Om ikke andet, her er en madplan som er nem, hurtig og sund.
Jeg tager altid højde for at at “bruge” og “genbruge” i mine madplaner. Det jeg mener er, at laver jeg en karrysovs på gulerødder om mandagen, skræller jeg alle gulerødderne og laver f.eks en råkost salat om onsdagen. Det er smart, det sparer tid og så er vi på forkant og får brugt de ingredienser/grøntsager vi har købt. I denne uge kommer rækkefølgen på aftensmadsmåltiderne sig ikke så nøje, og det kan være vi bytter lidt rundt på dagene i løbet af ugen.
I dag, søndag, har vi handlet ind til hele madplanen. Aftenenes menu er salatbuffet med kød, det elsker jeg, og så er vi godt forberedt til ugen.
Læs mere om buffeten her.
Sådan ser vores madplan for uge 9 ud
Søndag: Salatbuffet
Vask, skyl, skræl, skær – server buffet, vær forberedt til ugen og kom godt fra start med et køleskab fyldt af grøntsager. Det er beskrivelsen af søndagens aftensmad. Dertil har vi nogle rester af hakkebøffer og så steger vi noget kylling, så der også er til madpakkerne.
Mandag: Pitabrød med tun
Ugens fiske-ret. Købe pitabrød med tun fra dåse. Dåsetunen laves til en tunsalat ved at røre tun sammen med rødløg, hytteost, fromage fraiche, majs, salt og peber og måske lidt dild. Tunsalaten serveres til pitabrød sammen med iceberg salat, spidskål og agurk.
Tirsdag: Kylling og rodfrugter
Kyllinge-lår og overlår bages i ovnen sammen med blandede rodfrugter. Rodfrugterne (persillerod, pastinak, rødbede, jordskok og gulerod) skrælles og skæres i passende størrelser. De placeres i et ovnfast fad sammen med hvidløg og et par kviste timian. Oven på rodfrugterne placeres kyllinge-lår og overlår. Det hele krydres med salt og peber og bages i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 grader.
Måske jeg laver en tzatziki af skyr, hvidløg og agurk til kylling og rodfrugterne.
Onsdag: Tacopizza
På en tortilla pandekage smøres tomatkoncentrat. Derpå fyldes spinat eller grønkål og så taco-krydret oksekød, peberfrugter og hytteost samt parmesansalt. Det hele bages i ovnen i 10-15 minutter ved 200 grader.
Læs mere om tacopizza her.
Torsdag: Ikke hjemme
Jeg spiser ikke hjemme og Kasper får en kammerat på besøg som han vil servere burger for.
Fredag: Porretærte
Jeg så de flotteste porrer og fik lyst til porretærte. Men jeg har heller ikke fået fat i stenbidderrogn endnu – og det er jo fredag?
Opskriften på porretærte er her og opskriften på blinis med stenbiderrogn findes her. Nu må vi se om det bliver begge dele, eller “bare” porretærte.
Lørdag: Fødselsdag
Min søster har inviteret Kasper og jeg til eftermiddagskaffe og middag i anledningen af hendes fødselsdag. Det bliver en meget lille fødselsdagsfejring, da vi er de eneste gæster i år – men vi glæder os.