fbpx
MENU

Madplan uge 6

Hele verden rundt madplan

Mexikansk er stadig en livret. Selvom vi har fået mexi-burger fredag og pulled chicken lørdag med mexi-salat og nachos, har vi ikke fået nok. Denne uges madplan byder på mexi-kylling one pot pasta og burritos med rester af kødsovsen. Inden vi slutter ugen af med koreansk marineret rib eye. Vi kommer hele verden rundt, vi starter i italien med spaghetti bolognese og så skal vi også et smut forbi Vietnam, og deres friske forårsruller.

Jeg forsøger igen at spise salat-bowl til frokost, der bliver måske en enkelt dag hvor der ikke er rester.

Der er en lækker uge i vente – nyd vores madplan uge 6.

Søndag: Spaghetti kødsovs

Vi laver en stor portion kødsovs, og den skal virkelig være god. Den skal få lov at simre et par timer og så vil jeg tilsætte en masse grøntsager, jeg tror jeg bruger denne opskrift på kødsovs. Dertil fuldkorns spaghetti og “spidskåls-spaghetti”. Spidskåls-spaghetti er et halvt spidskål jeg skærer i fine strimler på den lange led og svitser på panden. Det er søndag, så lidt revet ost eller parmesan på toppen smager skønt.

Bolognese

Mandag: Burritos med kødsovs rester

I en tortilla fyldes kødsovs fra i går sammen med peberfrugt og cherry tomater i tern. De rulles og lægges i et fad, drysses med ost og gratineres i 10 minutter i ovnen på ca. 200 grader. Vi spiser dem til en grøn salat af blandet salat og agurk.

Tirsdag: One pot pasta – mexi kylling

Alt i en gryde – nemt! Se også min lækre opskrift på one pot pasta med oksekød.

Kyllingebryst skæres i passende tern. Løg og hvidløg hakkes fint. Peberfrugt skæres i tern, forårsløg og 4 jalapeños hakkes fint. Det hele puttes i en gryde, sammen med pasta og tacokrydderi, en dåse hakkede tomater, tomatkoncentrat og 3 dl hønseboullion. Bring retten i kog, og lad den simre 10-15 minutter. Tilsæt i de sidste par minutter af kogetiden en dåse sorte bønner. Smag retten til med salt og peber.

Jeg vil servere retten til samme salat som i går. Den vil også smage lækkert med ost eller burrata på toppen – men det bliver lige lovligt meget ost i denne uge.

Onsdag: Friske forårsruller med rejer, mango og peanutbutter dressing

Det er både en livret og efterhåneden også blevet en klassiker herhjemme. Men det er så nemt, lækkert og hyggeligt et måltid. Opskrifterne på forårsruller finder du her, vi bruger vannamei rejer og denne peanutbutter dip.

Vietnamesiske_friske_foraarsruller

Torsdag: Æg wrap med spidskål og avocado

Ugens vegetariske måltid bliver æggewraps, ala disse æg-wraps, vi laver dem lidt tykkere og mere som en æggekage. Vi fylder dem med fintsnittet spidskål, andet salat som agurk og peberfrugt samt avocado og nok også en dressing vi finder i køleskabet. Æg-wraps kan også sagtens fyldes med kød f.eks kylling.

Æggewraps

Fredag: Bibimbap – Koreansk kødret

Det er fredag så vi laver en lækker ret med rib eye og masser af grøntsager, som nok kræver at jeg skal et smut forbi det asiatiske supermarked. Rib eye skæres i tynde strimler og lægges i en marinade af soja, hvidløg, frisk ingefær, lidt sesamolie, lidt sukrin gold, paprika og cayennepeber. Kødet må gerne marineres længe og allerhelst natten over. Kødet steges kort og hårdt på en meget varm pande. Kødet serveres til hjertesalatblade som små både til at spise af. Fintsnittet forårsløg og gulerødder som er stegt på panden samt kimchi, som jeg håber at kunne købe hos den lokale asiatiske købmand. Måske også frisk koriander.

Asiatisk oksekød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *