Jeg synes vi har (jule)travlt for tiden, det har vi nok allesammen? Derfor er madlavningen mindre prioriteret, og det er ærgerligt, for vi vil stadig gerne spise sundt og varieret. Vores madplan i denne uge er ret kedelig, men den vil lykkes. Mange grøntsager og retter tager ikke særlig lang tid at lave, og så spiser vi det samme til frokost alle dage. Kedeligt er måske også inspirerende?
Sådan ser vores madplan for uge 50 ud:
Søndag: Kylling i karry til to dage
Kaspers livret og hans eneste ønske til madplanen hver uge. Så i denne uge fandt kylling i karry igen vej til madplanen. Vi laver denne opskrift og nok til to dage og to madpakker.
Mandag: Kylling i karry
Rester fra søndag
Tirsdag: Mexibowl med oksekød og hokkido
Taco-tirsdag! Eller der hen ad! Salatbowls (snittede grøntsager i mange små skåle) med taco krydret oksekød, bagt hokkido og måske saltristede mandler. Lige for tiden er det her igen min livret! Jeg ved også godt at det var på menuen i sidste uge – men det er det jeg har lyst til, og det er så lækkert.
Onsdag: Grønkålssalat med æg og rejer
Vi har bagt Hokkaido græskar igår, dem kan vi bruge i denne lækre grønkålssalat (vi bruger hytteost i stedet for salattern). Til salaten får vi rejer og et blødkogt æg – nemt!
Torsdag: Frikadeller og rødkål
Jeg skal have lavet hjemmelavet rødkål til hele familien til jul. Det kan sagtens holde sig, så torsdag er en god dag at få det lavet. Hvad passer godt til rødkål? Frikadeller! Så det får vi på torsdag: frikadeller og rødkål. To fluer med et smæk!
Fredag: Salatbowl med rester
Salat med rester fra ugen, hvis ikke der er rester – så får vi sorte bønner dertil. Salten bliver rester af grønkål, spidskål, peberfugt, forårsløg, måske agurk, tomat og majs.
Lørdag: Julebord med kalkun
Vi holder jul med min familie juleaften, for første gang skal Kasper med til jul hos os. Derfor holder vi en før-jul med familien Odsbjerg. De får kalkun (og flæskesteg) til jul og jeg ser min chance for at tilberede en hel kalkun, måske det bare bliver kalkunlår, nu får vi se.
Menuen bliver:
Kalkun helst med stuffing (brødblanding), på bedste engelskvis. Fyldet vil jeg lave af løg, svampe (det bliver nok bare champignon), timian og tranebær samt brød.
Dertil en masse grøntsager: hokkaido græskar, stegte rosenkål og hjemmelavet rødkål. Måske waldorfsalat, kartofler, sovs, og dadler i bacon.
Til dessert laver vi en cheesecake – helt sikker risalamande cheesecaken – igen!