November!
November! Nu nærmer vi os november, det betyder også at den travle “efter-sommertid” er forbi. Det er rigtig blevet efterår. Grøntsagerne er grovere og rimer næsten allesammen på kål. På madplanen finder du ekstra lækre efterårsretter. Retterne tager ikke lang tid, men de tager lidt længere tid end sommerens mange salater. Der er livretter med et tvist på ugens madplan.
Sådan ser vores madplan for uge 44 ud:
Søndag: Kylling og blomkål i karry
Sådan planlægger jeg at lave søndagens indisk-inspireret lyn karry/garam masala med blomkål og kylling.
Et stort blomkålshovede brækkes i stykker og placeres i et ovnfastfad. Blomkålen overhældes med lidt (1-2dl ca. 1/2 stor dåse) koksmælk samt salt og peber. Blomkålen tilberedes i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
Kylling skæres i tern og steges på en pande. Tag derefter kyllingen af panden og lav karry/garam masala saucen. Steg finthakket løg og hvidløg på panden. Tilsæt tomatpuré og brænd det af. Tilsæt derefter 1 tsk. garam masala og 1 tsk. karry samt resten af kokosmælken. Rør godt rundt og lad det koge ind til det tykner. Vend blomkål og kokosmælk fra ovnen i saucen sammen med de stegte kyllingetern.
Til retten vil jeg servere ris og blomkålsris.
Opskriften er lidt en lyn variant af butter chicken
Mandag: Hakkebøf med grønkålssalat med græskar
Kasper laver aftensmad og det bliver en typisk hverdags favorit med oksekød. Om salaten bliver denne grønkålssalat, hvor hummus er byttet ud med sennep, eller om det bliver denne grønkålssalat og Hokkaido som fritter er underordnet. Kasper laver fritter fra frost dertil 🙂
Tirsdag: Surdejspizza
Surdejspizza er der på menuen og det er lækkert. Jeg bruger altid Mias opskrift på surdejspizza bunde, den dur bare. Jeg planlægger at lave dejen i dag (søndag) og lader det stå på køl til tirsdag, da der ikke er tid til at lave den i morgen. Fyldet bliver spinat eller grønkål på bunden, tomatkoncentrat, skinke og artiskok under mozzarella. Jeg planlægger også at lave en vegetarisk med ricotta, græskar i tynde skiver, salvie og mozzarella.
Onsdag: Fiskefrikadeller med råkost og skyr-remo
Vi har fået et nys om noget virkelig lækkert fiskefars, som kun kan købes om onsdagen. Derfor er der fiskefrikadeller med denne råkost salat og remoulade rørt med lidt skyr, citronsaft og karry på menuen. Der serveres måske også rugbrød dertil.
Torsdag: Vegetar lasagne med spinat og champignon
Jeg har lavet denne vegetar lasagne et par gange før, og den er virkelig lækker og mættende med alle de svampe (andre end champignon kan også bruges).
På en pande steger jeg rødløg og hvidløg sammen med spinat, til spinaten falder sammen. Jeg tager det af panden og steger derefter svampe hårdt på panden med salt og masser af peber og balsamicoeddike. Svampene blandes med spinatblandingen og lægges sammen som en lasagne skiftevis med lasagneplader og bechamelsauce. Opskriften på bechamelsauce findes her – ellers køb en fedtfattig variant. Bag lasagnen 25-30 minutter i ovnen ved 200 grader, til lasagnepladerne er tilberedte (kortere tilberedningstid ved friske lasagneplader). Til lasagnen serverer jeg en salat, jeg har lyst til at skrive grønkålssalat, men vi kunne godt variere lidt. Måske en tomatsalat.
Fredag: Mexibowl med oksesteg
En lækker salat bowl, med køleskabets grøntsagsrester, agurk, tomat, peberfrugt, majs og salsa. Dertil en lækker sous vide stegt oksesteg og måske græskar 😉
Lørdag: Fødselsdag
Vi er til fødselsdag og jeg har lovet at bage en rubinsteiner lagkage, det har jeg aldrig prøvet før – men mon ikke det går.