Ugen før efterårsferien
Jeg udgiver vores madplan uge 41 i dag, søndagen, fordi det typisk er der jeg laver madplanen og vi handler ind til det meste af ugen. Hvis det er for sent for dig at få inspiration, kan du jo bruge madplanen til næste uge. I næste uge er det efterårsferie for nogen og madplanen er fuld af livretter, stadig sunde og fulde af grøntsager – så genbrug madplanen for uge 41 i uge 42.
Sådan ser vores madplan for uge 41 ud:
Søndag: Boller i Karry
Det har været et stor ønske for Kasper at få boller i karry længe, jeg fristes til at sige at han selv får lov at lave det. Boller i karry er på madplanen efter denne opskrift, måske jeg hellere vil have en karry-sovs efter denne opskrift, med færre grøntsager. Til boller i karry serveres ris og blomkålsris, måske også en råkost-salat, så der også er til imorgen.
Mandag: Fiskefrikadeller med råkostsalat og skyr-remu
Fiskefrikadeller – bliver nok ikke de hjemmelavet fra bunden, men færdig fiskefars stegt på panden. Dertil råkostsalat fra i går og skyr-remu, som er remoulade rørt op med skyr, lidt citronsaft og karry. Vi får rugbrød der til.
Tirsdag: Taco Pizza
Det gælder virkelig om at nyde fignerne imens de er her. Jeg elsker figner bagt på taco pizza, sammen med Hokkaido græskar, grønkål og taco-oksekød. Derfor sætter jeg endnu en af mine livretter på madplanen, nemlig denne opskrift på taco-pizza. I madpakken dagen efter får jeg salat af alle resterne – nemlig denne grønkålssalat og taco-oksekød der til.
Onsdag: Broccolisalat med kyllingeoverlår i ovnen
Broccoli salat efter denne opskrift og hele kyllingeoverlår tilberedt i ovnen. Der skal også være til madpakker.
Torsdag: Klar suppe med kød og melboller
Det skulle egentlig være ugens vegetariske-ret. Jeg vil genre forsøge at spise kød-frit én gang om ugen. Men denne ret er alt andet end vegetarisk! Klar hønsekødssuppe (fra fryseren, tidligere kogt på en hel høne/kylling) med kød og melboller dertil hjemmebagt surdejsbrød.
Fredag: Spaghetti bolognese
Det nyder jeg virkelig at få om fredagen. Det er for mig rigtig comford-food. Måske tilbereder jeg en spaghetti-squash dertil. Ellers laver jeg kødsovsen efter denne opskrift, serverer ketchup, revet ost og en tomatsalat der til. Er der rødvin i maden, må man også drikke rødvin til maden.
Lørdag: Salat med kylling og karrydressing
Lørdagsmenuen må gerne være nem, lækker og sund. Det bliver denne lækre salatopskrift med kylling, kalkunbacon og karrydressing. Det kan også serveres som en sandwich, hvis jeg bager noget brød – f.eks disse sandwich brød med squash.