Hverdag! Det er blevet hverdag igen og det er faktisk rigtig skønt. Den første mandag i sidste uge, og den første mandag tilbage efter ferie, ramte os hårdere end vi forudså. Men med madplanen for uge 31 og søndags forberedelser, var det en god og sund mad-uge, sådan som vi godt kan lide det.
Denne uges madplan indeholder hverdagsmad, og kendetegnet for madplanen for uge 32 er, at der ikke er noget der tager mere end 30 minutter at forberede. Kyllingen skal i ovnen, så passer den sig selv. Pulled pork køber jeg færdiglavet, så den skal også bare i ovnen – det er nemt!
Sådan ser vores madplan for uge 32 ud:
Søndag: Æg-wraps med kødsovs og grønt
Vi forbereder oftest grøntsager til ugen, og laver lidt mad fremad til ugen. Men i dag er jeg taknemmelig for fryseren, og sidste uges madplan! En rest kødsovs er fundet i fryseren som jeg wrap’er i disse nemme æg-wraps.
Porretærte er også fundet til madpakken i morgen – find opskriften på porretærten her.
Mandag: Rispapirsruller med rejer og mango
Friske forårsruller af rispapir med rejer fra frost, stegt på panden med hvidløg, chili og soya. Mango, agurk, gulerod, peberfrugt, sugarsnaps, avocado skæres til fine stænger som passer ind i rispapiret og hjertesalat-blade skylles så rispapiret kan rulles som her, dertil peanut butter dressing.
Tirsdag: Pulled pork med coleslaw
Pulled pork fra kasse, skal i ovnen i 30 minutter. Samtidig laver jeg en omgang hokkaido-fritter i ovnen, det er nemlig lækkert i salat-bowlen. Coleslaw af revne gulerødder og spidskål med coleslaw dressing, efter denne opskrift. Serveres som en salat-bowl med resterne af grøntsagerne fra mandag, og evt. kogt bulgur til Kasper.
Onsdag: Provence kyllingelår og grøntsager i ovnen
En hel kylling deles i 8 stykker og placeres på en bradepande med bagepapir. Aubergine og squash skæres i passende stykker og lægges på bagepladen sammen med cherrytomater. Rødløg skæres i tynde ringe og hvidløget knuses og fordeles på bagepladen. Det hele drysses med “herbes de provence” samt salt og peber og sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Citronsaft og friske krydderurter (basilikum, oregano og timian) fordeles over retten når den er tilberedt. Måske jeg laver en dip eller humus dertil. Kasper får måske bulgur eller brød til.
Torsdag: Salat nicoise med skinke og kartofler
Jeg håber jeg har ret, når jeg har kaldt vores torsdags menu salat nicoise – for så vidt jeg ved, er det salat med kogte æg og tun. Jeg vil lave en salat af feldsalat, agurk og cherrytomater, hvori der skal kogte æg og serrano skinke. Kartofler koges til både torsdag og fredag. Kogte kartofler, og en masse krydderurter, vendes i salaten og måske lidt ost (parmesan eller feta). Jeg smager på salaten undervejs.
Oksesteg og kold kartoffelsalat
Oksesteg på grillen og en kold kartoffelsalat af de kogte kartofler fra i går. Samt en salat af køleskabets grøntsagsrester. Så bliver der tømt ud, klar til en weekend i Århus, og en ny madplan samt indkøb søndag.