1. uge i januar
Det er helt vildt at hverdagen først rammer os nu efter juleferien. En uges ferie og så en uges corona-isolation. Vi glæder os til hverdagen, men det bliver også en uge hvor vi ikke er så meget hjemme og vi spiser rester to dage. Vi forsøger stadig at spise mere fisk og flere vegetariske dage. Jeg håber du finder inspiration i vores madplan for uge 3.
Søndag: Lasagne
Lasagne til to dage. Lasagne efter denne lasagne opskrift med en hjemmelavet bechamel sauce. I dag har vi køleskabet fuld af rester, så jeg bruger resterne af taco-kød, chili sin carne, bagte grøntsager og pizza ost – det hele ryger med i lasagnen #begrænsmadspild.
Mandag: Rester af lasagne
Jeg laver også en salat til lasagnen enten denne grønkålssalat eller en rigtig 90’er salat af iceberg salat, agurk og tomat.
Tirsdag: Fish and chips
Det bliver en nem og måske lidt sundere udgave af fish and chips. Paneret mørk-(eller lys) sej med rodfrugtsfritter i ovnen. Dertil en ærte mos og måske tatar sauce.
Onsdag: Spiser ude
Vi skal i byen og spise tapas (igen), men havde vi været derhjemme kunne en nem kyllinge-kebab salat være på menuen, så vi også har til frokost. Opskriften er fra min frokost-kogebog som er flittigt i brug i denne uge.
Torsdag: Kalkun gryde
Opskriften er ala. paprikagryde, men med kalkun-tern i stedet for. Det er ikke så lang tid siden jeg lavede denne gryderet og det smager bare skønt. Jeg serverer ris og blomkålsris dertil.
Fredag: Lisedeller og asiatisk kålsalat evt. med nudler
Vi holder fast i at prøve en opskrift om ugen fra 100 kødfrie dage, denne uge er valget faldet på lisedeller. I stedet for at servere dem i en wrap, laver jeg en asiatisk kålsalat af lilla og grøn spidskål, gulerødder, edamambønner og forårsløg. Jeg vender det i lime saft og serverer enten denne peanutbutter dressing eller blot hakkede peanuts til og måske nudler.
Lørdag: Rester
Vi får gæster til frokost/eftermiddag og planlægger at lave “fredags-pizza” lørdag til middag i stedet for. Så vi får egentlig aftensmad til frokost og derfor tager vi rester til aftensmad.