En madplan er guld værd
Hvis alt skrider, så er det godt at have en madplan! Det har vi efterhånden erfaret. At den så også sparer os tid og penge er jo bonus. Kogebogen som jeg arbejder på, med 100 sunde opskrifter er snart i hus, hvilket betyder der igen skal laves aftensmad, fordi der ikke er rester. Menuen i denne uge står på en blanding mellem opskrifter fra kogebogen, bloggens favoritter og hurtige rester.
Søndag: Hamburggeryg og porretærte
Søndagsmenuen står på en hel hamburgerryg, som jeg i stedet for at koge, pensler med dijonsennep og tilbereder i ovnen. Dertil skal vi have denne porretærte og lidt ekstra grønt. Der er mad til flere dage og rigtig gode madpakker – sådan kommer vi bedst fra start på ugen.
Mandag: Pitabrød med skinke
Vi kan bruge resterne fra hamburgerryggen som skinke i pitabrød. Derudover fylder vi pitabrødende med salat, agurk, tomat, peberfrugt og rødløg, samt en fedtfattig krydderurte dressing.
Tirsdag: Ananassalat med pulled chicken
Skal vi have denne skønne spidskålssalat med ananas og der til pulled chicken. Pulled chicken laver jeg ved først at koge kyllingefileter i boullion, derefter river jeg dem og så gratinerer jeg dem i ovnen – det smager super godt.
Onsdag: Mexi bowl
Mexibowl med taco-oksekød med denne krydderiblanding. I bowlen kommer der salat, agurk, tomater, majs og peberfrugt, foruden avocado eller guacamole, salsa og cremefraiche. Find opskrifterne her: taco-bowl.
Torsdag: Laksesalat
Vi har lyst til laksesalat, enten serveret i en salatskål eller i et pitabrød, hvis der er flere tilbage fra mandag. Røget laks er ikke så godt for gravide, så vi bager en laks i ovnen og rører den med ingredienserne til laksesalaten – opskriften finder du i min frokostkogebog her!
Fredag: Rester eller gril
Vi skal til comedyshow med Mark Le Fevre, så aftensmaden skal bare være helt nem. Det bliver helt sikkert rester, måske vi griller noget, ellers kan det være vi tager en salat på vejen til Nordkraft. Jeg er overbevist om at der er rester nok fra ugen.
Lørdag: Crispy chicken burger
Det er helt sikkert det vi har lyst til – crispy chicken burger med vegansk mayo. Det er nemt og mega mums. I burgeren fylder vi også salat, agurk og tomat.