Lige om lidt, skal de 100 opskrifter som skal med i min kommende sunde kogebog være færdige og afleveres! Derfor kan jeg ikke komme udenom at vi spiser kogebogsopskrifter til aftensmad. Det passer perfekt, dejligt med gode sunde hverdagsretter. For baby-bulen lever helst af brød med smør, juice og is!
Søndag: Kogt hamburgerryg med kogte grøntsager
Det var på madplanen for uge 13, men vi nåede ikke at få kogt den hamburgerryg. Eller nu er det godt nok en skinke jeg har købt, så vi tager det til aftensmad i dag. Med kogt blomkål, bønner, gulerødder og porre.
Mandag: Tunet nudelsuppe
Allerede mandag er der kogebogsopskrifter på menuen. Denne “tunet nudelsuppe” er også en af vores træners “go to” opskrifter. Kop-nudler bliver forvandlet til et fornuftigt måltid, fyldt med grøntsager og det tager ikke længere tid end at koge en kop nudler. Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift.
Tirsdag: Chili sin carne
Chili sin carne var også på madplanen i uge 2. Det var så stor en succes at vi gentager succesen. I indlægget fra uge 2, linker jeg til en opskrift til inspiration.
Onsdag: Dumplings
Dumplings er for mig en ret lækker frikadellefars inde i en pasta. Når jeg lever dumplings fylder jeg rigtig mange grøntsager i farsen og hvis jeg ikke orker at lave dumplingsdejen, køber jeg det hos det asiatiske supermarked. Og hvis jeg ikke gider folde dumpnings, steger jeg farsen som frikadeller.
I dumplingsfarsen har jeg både kinakål og forårsløg. Opskriften kommer i kogebogen.
Torsdag: Hel kylling og rodfrugter
Den her opskrift skal også med i kogebogen. Du finder en lignende opskrift på kylling og rodfrugter her. Foråsvejret giver ikke ligefrem lyst til denne form for “vinter-mad”, så jeg har udskudt opskriften lidt. Nu skal den altså laves. Sætter du hel kylling på menuen, så prøv at tilberede den på grillen og server f.eks en lækker sommer melonsalat dertil.
Fredag: Bøf med bearnaisesauce
En god bøf fra slagteren dertil ovnbagte kartofler som “fritter” og denne sunde bearnaisesauce samt en grøn salat. Det må være vores fredagsmenu i denne uge.
Lørdag: Surdejspizza
Vi får gæster til surdejspizza, så jeg bager gerne igen! Jeg bruger altid Mia’s pizzaopskrift. Pizzaopskriften finder du her. Jeg bruger lidt fuldkornsmel i dejen og fylder pizzaerne med vores yndlingsfyld, deriblandt artiskok og skinke samt spicy oksekød og chili/hvidløg.