fbpx
MENU

Madplan uge 11

Så skal vi selv til at bestemme menuen igen, efter en uge med måltidskasse. Ugens menu er stærkt inspireret af vores oplevelse med måltidskassen og derfor er der mange asiatiske inspirerede retter på planen, foruden klassisk mørbrad ala creme, da vi har noget madlavningsfløde der skal bruges. Vi fortsætter med masser af grønt, varierer kødet og en vegetar dag, som i denne uge bliver Okonomiyaki, hvilket er en slags japansk omelet eller “spidskåls rösti”.

Sådan ser vores madplan for uge 11 ud

Søndag: Char siu inspireret oksekød

Vi har en ret tilbage i vores måltidskasse fra HelloFresh. Det er dejligt nemt, når vi kommer hjem fra sommerhus. Det er denne asiatiske ret med oksekød og nudler – opskriften findes hos HelloFresh her. Se i linket hvor nemme og overskuelige opskrifterne er.

Mandag: Wraps med kylling og mos af sorte bønner

Stegt kylling i wraps med grøntsager og en mos af sorte bønner. Kyllingen får fajita krydderi og dertil laver jeg en kål-salat, af spidskål og gulerødder, eller en kål-wrap og grøntsagsstave. Som dressing en mos af sorte bønner. Bønnemosen laves ved at koge sorte bønner i grøntsagsboullion med løg, hvidløg og chili, for derefter at blende det til mos.

Tirsdag: Mørbrad ala creme

Vi har noget madlavningsfløde tilovers fra vores måltidskasse, det kan vi bruge til mørbrad ala creme som jeg vil servere med pasta. Svine mørbraden afpudses og skæres i bøffer. Bøfferne steges i lidt smør på hver side på en pande. Derefter tages bøfferne op, og bløde løg laves. Til sidst steges champignon på panden og fløden tilsættes og koges ind, evt. sammen med lidt af kogevandet fra pastaen. Bøffer og pasta vendes i flødesovsen og pyntes med de bløde løg. Til retten serveres en grøn salat med æbler.

Onsdag: Honning og sojamarineret rejer med hvidløgsris og lyn-syltede agurker

Opskriften som vi fik i sidste uges måltidskasse: honning og sojamarineret kylling med hvidløgsris og lyn-syltede agurker, laver vi med rejer i stedet for – det bliver lækkert

Kylling honning sojamarineret

Torsdag: Okonomiyaki

Jeg har set Isabella, som jeg kender fra MasterChef lave det, nu vil jeg også prøve. Jeg vil lave Okonomiyaki med fintsnittet spidskål og forårsløg som steges i en ægge-blanding med mel. Det steges som en rösti eller omelet på panden.

Fredag/lørdag: Steak med ovnbagte kartofler og balsamicobagte grøntsager med estragon dip

Hvis ikke det bliver fredag, så bliver det lørdag! Vi overvejer at bestille ude fra den ene dag, og den anden dag har jeg lovet, at forsøge at forkæle Kaspers smagsløg med en god steak og en dip med estragon, ala. bearnaise og fritter 🙂 Se også den sunde bearnaise opskrift her.

Jeg er tosset med bagte grøntsager, som i denne steaksalat, det vil jeg servere som tilbehør til steaken, grøntsager bagt med balsamico.

bøg bearnaise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *