Lemon curd hvad er det?
Lemon curd er en citroncreme lavet af citroner, æg, sukker og smør. Jeg tror at lemon curd er den citroncreme som vi finder i en klassisk fransk citrontærte, men om det er fransk ved jeg ikke? På citrontræte er der italiensk marengs?
Okay, jeg kan godt se min forklaring bliver en smule geografisk forvirende.
Jeg kender bedst lemon curd som et citron-smørepålæg aka. citron nutella. Citronmarmeladen spises vist typisk på scones, som er britisk?
Ikke desto mindre, er lemon curd en skøn syrlig og cremet citronspread som smager skønt på brød, til ost, i skyr, i dessert eller kage – eller som her inden i en flødebolle.
Opskriften er syrlig, det synes jeg passer perfekt inden i en sød flødebolle, men smag lemon curden til med sukker. Jeg er helt sikker på curden også smager fantastisk lavet af andre citrusfrugter end citron, f.eks appelsin, mandarin eller lime.
Find opskriften på flødebollebund og skum her.
Velbekomme.
Flødebolleforme kan du finde hos KagerogSager.
Gul chokoladefarve finder du her.
Lemon Curd
Det skal du bruge:
- 3 citroner – saft og skal
- 60 g rørsukker
- 2 æggeblommer
- 2 æg
- 50 g smør
Sådan gør du
- Riv skallen af citronerne og pres derefter citronerne.
- Bland citronskal og saft med sukker, æggeblomme og æg i en lille gryde, og pisk det godt sammen.
- Lun langsomt massen, i mens du pisker i cremen til den tykner.
- Tag citroncremen af blusset, og smag den evt. til med mere sukker.
- Tilsæt smøret i små tern. Rør smøret ind i creme til de er helt smeltet og optaget i cremen.
- Hæld lemon curden på et glas med et lufttæt låg og sæt det på køl.
- Lemon curd holder sig i køleskabet et par uger.