Hel kylling stegt som and fyldt med lækre æbler og svesker
Rigtig glædelig jul.
Måske andestegen allerede er i ovnen? Denne kyllingsteg kunne sagtens være et alternativ til den fede andesteg.
En hel kylling er altid lækkert, fordi det næsten er umuligt at stege kødet tørt. Når kyllingen fyldes, giver de søde svesker og et syrligt madæble masser af smag til kødet. Servér kyllingestegen til kartofler, rødkål, rødkålssalat, jordskokkechips og måske en grønkålssalat, som var det andesteg.
Spis alt det lækre kød på kyllingen og pil efterfølgende skroget og lav en lækker hønsesalat af resterne.
Velbekomme
Kylling stegt som and
Opskrift på hel kylling stegt som and fyldt med saftige æbler og søde svesker. En lækker ret med masser af smag fra både svesker og madæbler
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 1 æble
- 10 svesker
- frisk rosmarin eller timian
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Skær æblet i tern og fyld det i kyllingen sammen med svesker og rosmarin.
- Gnid skindet med rigeligt salt.
- Læg kyllingen i et ovnfast fad og steg den i oven ved 200 grader i ca. 75 min., til skindet er sprødt.
- Husk at stege den med brystet opad.