Lækker granola til koldskål
Den her opskrift på koldskålscrunch er bare helt vild god! Den er nem at lave, den er sprød, crunchy og i store stykker. Det er en granola (koldskåls mysli i store stykker) fuld af gode sager, som smager fantastisk. Og så er det den crunch, jeg allerhelst vil have på min koldskål eller koldskåls-SuperShake, lige efter kammerjunker.
Koldskåls crunch er en lækker, sprød og knasende granola lavet på bananer. Den er lavet på havregryn, mandler og kerner. Jeg giver crunchen et lille drys salt, det synes jeg sætter prikken over i’et. Jeg rister koldskålscrunchen i ovnen, hvor jeg vender i den undervejs, det er det der giver de store sprøde stykker. Det er vigtigt at granolaen tørrer helt ud, så kan den holde sig sprød i en lufttæt beholder længe.
Du finder opskriften på hjemmelavede kammerjunker i indlægget om min vinder koldskål fra MasterChef her!
Koldskål
Det er altid når de første sommertegn viser sig, at koldskåls- epidemien eller koldskålssæsonen sætter ind. Det er på det tidspunkt at købe-koldskål er på tilbud på skift i de forskellige supermarkeder, de første friske (dog udenlandske) jordbær frister og koldskåls-lysten er allerstørst. Jeg køber næsten aldrig koldskål, det er så nemt at lave selv og så smager det sjældent lige så godt, som det du selv kan lave. En “ægte” koldskål som den du finder her: opskriften på vinder koldskålen, er lidt besværlig at lave. Men bland kærnemælk, vaniljeskyr, vanilje og citron, så har du koldskål. Nogen nøjes med at blande kærnemælk med vanilje, citron og lidt sukker, sværere behøves det ikke at være.
Du finder opskriften på den simple sunde sukkerfrie koldskål til 4 personer på mit Instagram feed her.
SuperShake koldskål
Efter Corona-lockdown er jeg begyndt at SuperShake dagligt på min Instagram. Det er ikke nyt at jeg SuperShaker dagligt, det nye er at jeg deler det på min Instagram. Undervejs er der opstået en populær koldskåls SuperShake. En koldskål med masser af grøntsager, eller en SuperShake, der smager af koldskål. Den opskrift finder du ikke i min kogebog: “SuperShake – Et komplet blendet måltid“. Der finder du 30 andre lækre Shake opskrifter, alt fra kager, driks, chokolade og bær Shakes.
Kogebogen koster 189kr og kan bestilles her.
Din koldskål, om det er en SuperShake eller ej, vil elske et drys af denne koldkålscrunch.
Velbekomme
Koldskåls crunch
Det skal du bruge:
- 2 modne bananer
- 300 g havregryn (halv grov og halv finvalset)
- 50 g mandler hakket
- 50 g græskarkerner
- 50 g solsikkekerner
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1 drys salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Mos de modne bananer med en gaffel.
- Bland havregryn, groft hakkede mandler, solsikkekerner, græskarkerner og vaniljepulver i bananmosen. Alle de tørre ingredienser skal være klistret ind i bananmosen. Giv blandingen et drys salt og rør rundt.
- Fordel havregrynsblandingen jævnt på en bradepande og rist den i ovnen i ca. 40 min. til bananen er tørret helt ud, og havregrynene er gyldne. Vend rundt i blandingen undervejs.
- Opbevar crunchen i en lufttæt beholder, det kan holde sig sprød i mindst 3 uger.