Køleskabsgrød med rabarber og hindbær
Gå til opskriftJeg er helt pjattet med rabarber for tiden. De indikerer at det snart er sommer og så syntes jeg de er så smukke. Derfor er jeg også helt pjattet med denne kolde rabarber hindbær grød.
Ideen til denne kolde grød er gammel og opstod efter en morgenmads-date på Ulla T. Kender i Ulla Terkelsens hverdagsmorgenmad? I hverdagene kan du spise morgenmadsbuffet, med forskellige udpluk fra deres fantasitiske weekend-brunch og til 1/3 af prisen – det er klart et besøg værd. Der er altid noget spændende til morgenmad bl.a. kold og varm grød, grøntsager, ost, brød osv.
Køleskabsgrød
Jeg fik en grød med havregryn ala den grød jeg har lavet her. Jeg kan ikke huske om den var med hindbær og rabarber, men jeg kan huske den skønne konsistens og nu kan jeg endelig genskabe den. Wauw, denne kolde rabarber hindbær grød er altså bare god. Det er lykkes mig at lave den perfekte balance mellem sødme og syre fra hindbær og rabarberne. Den kolde grød har en dejlig konsistens, rørt sammen af skyr og rabarberkompot..
Prøv den!
Rigtig god weekend
Velbekomme
Kold Rabarber Hindbær grød
Det skal du bruge:
Rabarberkompot
- friske rabarber
- 1 spsk sukrin (el. surkin melis) pr. 200g rabarber
- vaniljepulver
Kold Rabarber Hindbær grød
- 30 g havregryn
- 200 g skyr
- 10 friske hindbær flere til pynt
- ca. 70 g rabarberkompot mere til pynt
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Jeg bruger 1 spsk sukrin melis pr. 200g rå rabarber. Jeg lavede 600g rabarber og bruge 3 spsk sukrin og 1 tsk vaniljepulver.
- Skær rabarberne i stykker af ca. 1 cm. Læg dem i et ovnfastfad, vend dem med surkin og vanilje.
- Bag dem i ovnen i 20 min.
- Lad kompotten køle, mos de største rabarberstykker inden du putter kompotten i en lufttæt beholder.
- Den kan holde sig i køleskabet i flere dage. Det smager skønt på skyr, oven på en ostemad eller i denne køleskabsgrød.
Kold Rabarber Hindbær grød
- Rør alle ingredienserne sammen i en bøtte eller et glas med låg, hindbærene må gerne moses.
- Sæt grøden i køleskabet natten over.
- Dagen efter røres grøden rundt og den nydes som den er, eller pynt med flere friske hindbær og rabarberkompot.