Kammerjunker til koldskål
Ingen koldskål uden kammerjunker, eller ingen kammerjunker uden koldskål? Der er jeg på “ingen kammerjunker uden koldskål“, for jeg kan finde på mange andre lækre, og lidt mindre “småkage ting” at komme i min koldskål, som f.eks denne koldskåls granola eller jordbær.
Jeg kan kun komme på én anden ting, end koldskål, hvor jeg vil spise kammerjunker i: varm hyldebærsuppe! Varm hyldebærsupper smager forresten fantastisk, har du ikke smagt det, så gør dig selv den tjeneste. Jeg har set at Mou laver en færdig variant, husk kammerjunker eller kold risengrød.
Koldskål
Koldskål skal der til kammerjunker. Prøv denne nemme sukkerfrie, proteinrige og meget lækre koldskål (for at opveje lidt for småkage-kammerjunkerne 🙂 )
Eller den allerbedste klassiske koldskål på æggesnaps, med rigeligt sukker og et lille skvis fløde.
Kammerjunker
Kammerjunkerne er lavet af en mørdej med vanilje og bagepulver. Jeg triller “pebernødder” af dejen, bager dem halvdelen af bagetiden, skærer de varme kammerjunkere over med en brødkniv og bager dem færdig til de er lysebrune og sprøde.
Der fåes ikke bedre kammerjunker end hjemmelavet med ægte vanilje og dansk smør!
Velbekomme
Kammerjunker
Det skal du bruge:
Kammerjunker
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1/2 stang vanilje
- 0,5 dl mælk
- 1 æg
- citronskal
Sådan gør du
Kammerjunker:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det til vaniljesukker, med lidt af sukkeret.
- Bland de tørre ingredienser og citronskal sammen og smuldre smørret der i.
- Saml dejen med mælk og æg.
- Tril kugler af dejen og bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 6 min. til de er let bagte og stadig bløde.
- Halver kammerjunkerne og sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 min til de er let gyldne, de bliver sprøde når de køler af.
- Afkøl kammerjunkerne helt og spis dem i koldksål.