Vafler, det er lækkert og hyggeligt. Her får du en opskrift på sunde julevafler med havregryn, som kan serveres til morgenmad i adventstiden eller i juledagene. Vaflerne har en krydret smag af jul, lidt som brunkager, de er sukkerfri og kan nemt laves glutenfrie. De er rigtig lækre med vaniljeskyr og kanelristede æbler eller med syltetøj.
Julemorgenmad
Julebrunch eller julemorgenmad, har vi i min familie ingen tradition for. Vi holder os til julefrokoster. Jeg fik lyst til at lave sunde vafler, med smag af jul til morgenmad og det kom der disse skønne, sunde julevafler ud af.
Kanelristede æbler
Jeg serverede æbletern, som jeg havde ristet på panden og vendt med kanel, til vaflerne. Det synes jeg var rigtig lækkert. Kanel-æblerne tror jeg også er lækre oven på skyr eller havregryn.
Velbekomme
Julevafler
Det skal du bruge:
- 2 dl havregryn blendet til mel
- 2 bananer
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1/4 tsk ingefær
- 1/4 tsk nelliker
- 1 dl mælk el. plantedrik
Sådan gør du
- Blend havregyn til mel i en blender eller foodprocessor
- Tilføj bananer og æg og blend til en ensartet masse
- Bland de tøre ingredienser sammen
- Tilføj de tøre ingredienser, skiftevis med mælk, og bend dejen til en tyk glat vaffeldej
- Bag vaflerne i et smurt vaffeljern på middel effekt til de er gyldenbrune
Er du vild med de sunde julevafler til morgenmad? Så vil du måske også synes om opskriften på min bagte julegrød.