Julesalat med and og julens frugter
En kæmpe skål salat er bare skønt. Det får krop og sjæl til at strutte af sundhed, og i denne mørke tid kan der godt være brug for en skål med spruttende energi. Jeg kan til tider godt føle mig omringet af pebernødder og brun sovs, og så er det bare dejligt, at jeg kan bruge årstidens grønt til at lave den skønneste salat af rester fra køleskabet.
Salaten kan laves af, “hvad du nu lige har”, eller du kan følge ingredienslisten. Salaten er tænkt som en rest-salat, idet du kan bruge de rester du har af kød og tilføje rester af rødkål, rødkålssalat eller grønkålssalat. Jeg har brugt en neutral feldsalat, da jeg synes, den smager skønt sammen med and. Salaten har ikke nogen dressing, den har masser af sødme og smag fra frugterne, så det behøves ikke. Jeg har brugt granatæblekerner som drys, men det kunne lige så godt være ristede hasselnødder eller brombær. Sæt fantasien på spil, saml dine rester og lav en fantastisk julesalat-bowl.
Se også min cowboy salatbowl.
Velbekomme
Julesalat
Ingredienser
- 1 andebryst
- Feldsalat
- Rød spidskål
- Æble
- Appelsin
- Mandarin
- Granatæblekerner
Sådan gør du
- Skyl feldsalaten.
- Hak spidskålet fint.
- Vask og skær æblet i tern.
- Pil appelsin og mandarin og skær dem i tern.
- Pil kernerne ude af granatæblet.
- Skær andebrystet i fine skiver.
- Bland alle ingredienserne til en skøn salat eller serverer dem i forskellige skåle, så det er nemt selv at blande en salat.