Julegrød – En havregrød som selv julemanden ville kunne lide
Denne havregrød er en cremet og lækker julegrød som minder om risengrød. Det er den perfekte morgenmad på de kolde december morgner hvor det regner og blæser mere end sner (som det burde 😉 ). Denne grød er både sund, mættende, nemt at lave også hjælper den lidt på julestemningen 🙂
I stedet for kanel-sukker er denne grød drysset med hakkede ristede hasselnødder og kanel, som giver grøden en skøn knasende topping. Smørklatten er skiften ud med en klat æblegrød lavet af bagt æble – det smager skønt.
Velbekomme
[recipe-foody]
Julegrød
Til 1 person
Det skal du bruge:
- 1 dl havregryn (grovvalset)
- 1/2 dl vand
- 2 dl mælk
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 æg
- en smule salt
Topping:
- Kanel
- Hakkede ristede hasselnødder
- 1 spsk æblegrød (bagt æble)
Sådan gør du:
Rør havregryn, vand og mælk sammen i en gryde og bring det i kog. Tilsæt vanilje og en smule salt, kog det et par minutter under omrøring, til grøden får en fyldig konsistens. Rør ægget i grøden, giv grøden et opkog for at sikre, at ægget er tilberedt. Server grøden med en smørklat af æblegrød og kaneldrys af ristede, hakkede hasselnødder og kanel.
[/recipe-foody]