Familien Søndergaards store juleplan
Nu er det endelig jul! Jeg har slev udnævnt mig som den ansvarlige for hele familien Søndergaards juleaften, derfor er jeg allerede i gang med at planlægge alle juledagene! I år ved jeg at jeg får masser af hjælp, af vores alle sammens Ulla.
For at juledagene klapper, kræver det både dagsplaner, indkøbslister og opskrifter – jeg tænker, at der måske er er andre, der kunne bruge dem, nu jeg alligevel har lavet dem 😉
Derfor har jeg lavet en oversigt over Familien Søndergaards jul med dertilhørende opskrifter, så du kan nappe lige de opskrifter, du har lyst til og brug for <3
Og hvis du vil have endnu mere sund jule-inspiration, kan du altid downloade min kogebog 24 Sunde Juleopskrifter, som hjælper dig til en lækker, sund jul.
Den 22. december
I år tager vi en ny tradition til os. Det er fam. Munksgaards tradition (min fars venindes og hendes familie). De starter julefejring den 22. december, hvor vi tager en tur til jul i Tivoli Friheden og spiser lækre æbleskiver – en juletradition, som jeg glæder mig til at være en del af.
Traditionsvis spiser vi æbleskriver d. 23 efter risengrøden, men lidt fornyelse er okay.
Den 23. december
Den 23. december er også fyldt med traditioner – vi skal fælde vores eget juletræ og det skal på fod. Vi spiser julefrokost med den traditionelle blodpølse med sirup (den har jeg desværre ikke en opskrift på, for det er noget man køber færdiglavet ;)) og så skal vi lave marcipan og spise risengrød til aftensmad!
Det med risengrøden er en fast tradition – så kan vi nemlig bruge resterne til risalamande juleaften 🙂
D. 24 December – Selveste juleaften
Juleaften er en travl dag – især for mig, der skal lave hele julemenuen igen i år! Eller jeg bestemmer og uddelegere – alle hjælper til, det er en god fordeling. Der er jo kun en MasterChef i fam. Søndergaard 😛 Inden maden skal vi dog lige pynte juletræ, nå til julegudstjeneste og måske endda klemme en lille løbetur ind, så der er plads til mere mad.
Jule menu består af:
- Andesteg
- Hvide kartofler
- Brunede kartofler
- Rødkål
- Rådkålssalat
- Risalamande
… Og så et større udvalg af julegodter og konfekt, som jeg går meget op i. Deriblandt mine berømte vaniljekranse, pebernødder og fyldte chokolader (jeg håber jeg når det hele) og så min søsters brunkager.
Juledagene
De resterende juledage skal bruges på hygge, god mad og lidt motion – og så selvfølgelig den traditionelle julefrokost med familien, som vi skal afholde. Opskrifterne til julefrokosten:
Det kolde:
- Sild og Karrysalat
- Æg, rejer og Mayo
- Tunmousse eller laksemousse
Det lune:
- Frikadeller og rødkål
- Hønsesalat
- Fiskefilet
- Varm leverpåsteg
- Grønkålssalat
Dessert:
- Frugtsalat eller risalamande cheesecake
- Knækbrød med ost
Jeg ønsker dig og din familie en rigtig glædelig jul og håber I får nogle fantastiske juledage – hvis du mangler lidt inspiration til julens andre lækkerier, kan du finde en masse juleopskrifter her.