I samarbejde med HelloFresh måltidskasser.
Gå til opskriftMåltidskasser
Vi har fået måltidskasse fra HelloFresh hele ugen. Det har været fantastisk at få ny madinspiration, at nogen har bestemt menuen for os og at madlavningen ikke har taget mere end 35 minutter.
Alle retterne i måltidskasserne har været super enkle og mega velsmagende. Det siger jeg ikke kun, fordi jeg har fået måltidskassen i gave, men fordi jeg mener det! Flere af opskrifterne, ja faktisk dem alle, kunne vi godt finde på at genbruge og tage til os, som en del af vores hverdagsfavoritter.
Bestil din måltidskasse her, brug koden ANNE550 og så 550kr. i rabat på dine første 4 ordre.
Opskrifterne har rigeligt kød (protein) og en god mængde grøntsager. Jeg er grøntsags entusiast med stort Grønt (fordi det mætter godt, fylder meget, og koster ikke ret meget i kaloriebudgettet 😉 ), derfor har jeg oppet mængden af grøntsagerne lidt, også i denne ret. Derudover sparer jeg oftest på de kalorier som ikke giver mening, og så spiser jeg hellere flødeboller! Jeg har sparet lidt på fedtstoffet og undladt en smule af honningen i retten ift. hvordan HalloFresh foreskriver opskriften. Det er jo det der er fantastisk ved madlavning og retter, at vi tilpasser dem så de passer til os.
Hvidløgsris
Risene er kogt med hvidløg og tilsat blomkålsris, det smager vildt lækkert og lad dig ikke skramme over mængden af hvidløg – det passer. Hvidløgsris kendte jeg ikke i forvejen og dem vil jeg helt sikkert lave igen.
Honning- og sojamarineret kylling med hvidløgsris og peanuts
Kyllingen er marineret i en honning- og sojamarinade, derfor steges kyllingen ikke med salt, da det nemt kan blive salt nok. Marinaden hældes over den stegte kylling som anrettes oven på hvidløgsris, sammen med lyn-syltede agurker og crudité af gulerøder (her lilla gulerødder) og hakkede peanuts.
Velbekomme
Får du lyst at bestille en måltidskasse, kan du bestille den her.
Honning- og sojamarineret kylling
Det skal du bruge:
- 4 fed hvidløg
- 600 ml vand
- 200 g ris
- 200 g blomkålsris frost
- 5 spsk. sojasauce
- 2 spsk. honning
- 100 g spinat frisk
- 2 gulerødder
- 30 g peanuts
- 4 kyllingebrystfilet ca. 600g
Lyn syltede agurker
- 1 hel agurk
- 1/2 dl hvidvinseddike
- 1/2 dl vand
- 1 tsk rørsukker
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Pres eller hak hvidløg fint.
- Svits halvdelen af hvidløget i lidt olie eller smør i en gryde ved middelhøj varme.
- Tilsæt vand, ris og salt, bring risene i kog og lad dem koge ca. 10 minutter under låg.
- Tilsæt blomkålsris og lad risene og blomkålsrisene trække, imens retten laves færdig.
- Lav marinaden, ved at blande sojasauce, honning og resterne af det finthakkede hvidløg.
- Klargør ingredienserne ved at: hakke spinaten groft, skræl gulerod til lange tynde bånd og hak peanuts groft.
Lyn-syltede agurker
- Skær agurk i tynde skiver.
- Bland agurken med hvidvinseddike, vand, salt og sukker og lad det trække.
- Skær kylling i 1 cm. tykke strimer.
- Steg kyllingestrimlerne på en varm pande i 3-4 minutter, krydr med peber.
- Tag panden af varmen og tilsæt marinaden og rør det sammen med kyllingen.
- Vend den hakkede spinat i hvidløgsrisene.
- Hæld væden fra agurkerne igennem en si.
- Server hvidløgs-blomkåls-ris med kylling og agurkesalat og drys med peanuts.
3 kommentarer til “Honning- og sojamarineret kylling”