Den lækreste græskarsuppe med krydret taco oksekød.
Endelig er det efterår og det betyder græskar-sæson! Når nej, sommeren snød os og det har været efterår længe, men nu er det altså græskar-sæson!
Jeg elsker græskar og i år er der kommet et nyt græskar på min favorit liste, spaghetti græskar.
Efterår
Selvom foråret og sommeren er en fantastisk sæson, når de første bær kommer på buskene og alle blomster og grøntsagerne er lige til at hive op af jorden, så er der altså også noget over efteråret!
Det er altid i starten af efteråret at jeg kommer i total jule/hygge stemning. Når de første blade falder af træerne og naturens farver skifter til de gyldne. Jeg syntes at efteråret er en rigtig hyggelig årstid. Det er tiden hvor jeg finder sokker og striktrøjer frem og går i hyggehumør med stearinlys og tæpper. Det er også tiden hvor cykellygterne skal findes frem, for det er mørkt om morgenen når jeg cykler afsted kl 5.30. Mørket, blæsten og kulden det gør mig ikke så meget, for det er der råd for. Men regn og rusk, det gider jeg ikke når jeg skal ud og cykle!
Alligevel er der ikke noget som en vandretur i skoven eller en gåtur langs vandet med min Kasper i hånden en efterårsdag, hvor jeg er så godt pakket ind fra top til tå, at jeg føler intet kan røre mig og jeg kun kan mærke blæsten bide lidt i kinderne. Besøg Eventyrsport.dk her, hvor du kan find en en masse lækkert tøj og udstyr til efterårets outdoor aktiviteter, så du kan føle dig godt pakket ind i regn og slud.
Når vi så er hjemme i varmen igen er der ikke noget som en lækker krydret suppe at varme sig på. Denne hokkaidosuppe er en rigtig efterårssuppe, den smager fantastisk, og har en lækker cremet konsistens. Den smager rigtig lækkert med en klat græsk yoghurt eller kokosflødeskum og krydret oksekød eller kyllingestykker. Server eventuelt nybagt brød eller pasta til.
Velbekomme.
Hokkaidosuppe
Ingredienser
- 1/2 – 1 Hokkaido græskar afhængig af størrelsen
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk tørret koriander
- 1 liter vand
- 1 grøntsags bouillonterning
- 1 tsk groft salt
- frisk kværnet peber
- Taco krydret oksekød
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk paprika
- 2 tsk spisdskommen
- 1 tsk tørrt chili flager
- 1 tsk tørret koriander
- 1/2 tsk cayennepeber
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk timian
- 1 task groft salt
- frisk kværnet peber
- Lidt græsk yoghurt eller kokos-flødeskum
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg og chili fint.
- Vask og skær hokkaidogræskaret i tern.
- Svits løg, hvidløg og chili i en gryde.
- Tilsæt krydderigerne og derefter hokkaidotern.
- Svits det til hokkaidoternene har taget farve.
- Tilsæt vand og bouillonterning. Lad suppen koge i 20 min. til hokkaidoen er mør.
- Lav imens det krydret oksekød.
- Bland alle krydderierne og rist dem kort på en tør pande, tilsæt oksekødet og brun det til det er gennemstegt.
- Blend hokkaidosuppen til en ensartet suppe og nyd den med den krydret oksekød og en klat græsk yoghurt.