Sunde müslibarer lavet af Hokkaido græskar
En nem snack på farten er en müslibar!
En Hokkaido müslibar er lavet uden sukker, smør eller dadler, det der holder dem sammen er græskar puré. Inden jeg delte opskriften med jer, blev jeg nødt til lige at prøve at lave dem en gang til, for jeg kunne ikke helt blive enig med mig slev om det nu kunne passe at de smagte godt, eller om jeg bare blev glad fordi det lykkes mig at lave en müslibar uden smør, sukker eller dadler. De smager virkelig godt! De er ikke helt så søde som en almindelig müslibar, derfor tilføjede jeg tranebær i anden omgang og det gør dem kun endnu bedre.
Hokkaido mos – “lim” til müslibarer.
Jeg “kilsterer” disse müslibarer sammen med hokkaido græskar, som jeg skærer i tern og bager i ovnen. Derefter blender jeg det til puré eller mos. Jeg laver lidt ekstra græskartern uden salt, når jeg alligevel laver hokkaido fritter til aftensmad. Jeg køler dem af og opbevarer dem i køleskabet, så jeg altid har hokkaido mos til at bage af. Næste gang vil jeg lave granola af græskar 🙂
Velbekomme.
Hokkaido müslibar
Ingredienser
- 300 g hokkaido græskar bagt og afkølet (1/2 græskar i tern og bag det i oven ca. 30 min ved 180 grader)
- 1 spsk tahin
- 150 g havregryn
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 30 g hakkede mandler
- 20 g solsikkekerner
- 20 g chiafrø
- 40 g græskarkerner
- 20 g sesamfrø
- 20 g hampfrø
- 2 spsk tørret tranebær – kan undlades
Sådan gør du
- Blend hokkaido græskar med tahin, kanel og kardemomme, jeg gør det i en foodprocessor til mos. Du kan bruge en rest græskar fra aftensmaden (helst uden salt).
- Tilsæt havregryn og blend kortvarigt igen.
- Tilsæt derefter de resterende ingredienser og blend hurtigt, så kernerne forbliver hele. Bland evt. dejen helt sammen med en ske.
- Tryk dejen ud i en brødform med bagepapir.
- Tag dej og papir op af formen og skær dem til barer.
- Bag müslibarene 30 min. ved 180 grader varmluft.