Fiskefad med hellefisk
Fisk er sundt! Vi forsøger at spise fisk til aftensmad én gang om ugen. Lige for tiden er hellefisk favoritten, så vi har lavet dette fiskefad efterhånden ret mange gange.
Det er nemt og velsmagende. Læg en bund af grøntsager, jeg bruget spidskål, broccoli og løg. Men brug hvad du har, jeg kan også godt finde på at bruge tomater. Læg hellefiskefileten oven på, pres citronsaft over og drys med salt og peber. Derefter sættes det hele i ovnen. Aftensmad på bare 12 min – det er nemt!
Er du til hurtig aftensmad? Se min one pot pasta opskrift her.
Serverer fiskefadet som det er eller serverer kartofler og en krydderurtehytteost til.
Velbekomme
Hellefisk i fad
Ovnbagt hellefisk i fad på en bund af spidskål, broccoli og løg. Opskrift på nem, sund og velsmagende aftensmad på bare 12 minutter.
Ingredienser
- Hellefiskfilet 1/2-1 pr. person
- 1/2 spidskål
- 1/2 broccoli
- 1 løg
- 1 citron
- salt og peber
Krydderurtehytteost
- 150 g hytteost
- 1 spsk finthakket persille
- 1 spisk finthakket dil
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Skær løget i ringe og snit spidskålet fint, fordel det i bunden af et ovnfast fad.
- Bræk buketter af broccolien og læg dem i fadet.
- Oven på grøntsagerne placeres hellefiskefilet.
- Skær 1/2 citron i tern og læg citronstykkerne med skræl i fadet, pres saften fra den anden 1/2 citron over fisken og grøntsagerne, krydr med salt og peber.
- Bag fisken i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter.
Krydderurtehytteosten
- Rør krydderurtehytteosten sammen ved at blande ingredienserne i hytteosten og smag til med salt og peber.
- Serverer fiskefadet med kogte kartofler og kryderurtehytteost.