Nem og sund gulerodssuppe
Kalenderen siger september og det betyder efterår! Efterår er lig med indedørshygge og lun suppe.
Se også min opskrift på suppe lavet af hokkaido græskar her!
Grøntsagssuppe
Blendet grøntsagssupper får en lækker cremet konsistens og denne gulerodssuppe er ingen undtagelse. Suppen passer til ca. 4 personer til forret eller to personer som hovedret. Serverer du suppen til hovederetten, kan du gøre den til et komplet måltid og mere mættende, ved at tilføje en ekstra proteinkilde f.eks ristede kikærter, rejer, sprød ristet skinke eller krydret kylling!
Jeg serverede den lune gulerodssuppe med en klat neutral smøreost og et lækkert sprødt flute. Smøreosten kan også sagtens røres i suppen inden servering, det giver en mere cremet suppe.
Velbekomme
[recipe-foody]
Gulerodssuppe
Det skal du bruge:
- 1 løg
- 500g gulerødder i små stykker
- 1/2 liter grøntsagsbouillon
- salt og lidt peber
- neutral smøreost (flødeost – gerne med lav fedtprocent)
Sådan gør du:
Svits løg og tilsæt gulerodsstykkerne. Jeg svitser det i en gryde med belægning og behøver derfor ikke fedtstof. Hæld bouillonen over grøntsagerne og lad det koge i 20 minutter til gulerødderne er meget møre. Blend derefter suppen til en ensartet cremet konsistents. Bring suppen i kog igen og rør lidt smøreost ud i suppen eller server smøreosten til suppen.
[/recipe-foody]