fbpx
MENU

Gulerodsmuffins

Gå til opskrift

Gulerods muffins med pekannødder toppet med frosting

Opskrift på svampede og fugtige gulerodsmuffins med creme cheese frosting, aka. flødeoste glasur eller ostecreme, kært barn har mange navne og denne frostning må du ikke undlade, den er for lækker.

Disse muffins er fulde af revne gulerødder, har en krydret smag af kanel og er fyldt med nødder i form af pekannødder – men brug lige de nødder du bedst kan lide. Jeg forstiller mig også at hasselnødder er lækkert! Uanset hvilke, er disse gulerodsmuffins lækre, toppet med creme cheese frosting – du vil elske dem.

Gulerodsmuffins med frosting

Ostecreme

Gulerodsmuffins kan sagtens nydes uden ostecreme, men det er noget af det bedste jeg ved. Jeg synes en svampet og krydret gulerodskage fortjener creme cheese frostning. Opskriften er lige nok til alle guleodsmuffinsene, fortrækker du en generøs mængde frosting, er du velkommen til at fordoble denne del af opskriften.

Ostecremen er lavet af:

Smør – Jeg bruger Lurpak eller en økologisk ægte-smør – her dur smørbart ikke.

Flormelis – Flormelis til glasur, jeg ved ikke om det kan erstattes af almindeligt hvid sukker, eller om frostingen vil knase.

Flødeost – Brug fuld fed smøreost for det bedste resultat, Philadelphia eller Buko.

Citron – Helt sikkert skal, men også saft. Smag dig frem, men frostingen har glæde af lidt syre.

Vanilje – Ægte vanilje, hjemmelavet vaniljesukker, vaniljepulver eller vaniljesukker – det hele kan bruges. Smagen af vanilje i frostingen sætter prikker og over i’et.

Pisk smør og flormelis lyst og luftigt inden det vendes med flødeost. Sådan får du en fast og hvid frosting. Smag den til med vanilje og citron skal og saft. Jeg synes der skal citron skal i creme cheese frostingen, men smag dig frem.

Fordel frostingen på hver muffin ved hjælp af en paletkniv, eller fyld det i en sprøjtepose med en fin tylle, og dekorer kagerne smukt. Er frostnignen for varm til at arbejde med, læg den da på køl 10 minutter inden du begynder sprøjte arbejdet.

Prøv også ostecreme med hvidchokolade – find opskriften her.

Gulerodsmuffins med nødder

Sådan laver du gulerodsmuffins

Denne nemme opskrift tager kun få minutter at bikse sammen. Se også opskriften på nem gulerodskage uden nødder.

  • Vej alle ingredienserne af og bland dem i den angivet rækkefølge.
  • Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i 20 minutter ved 200 grader
Gulerodsmuffins opskrift

Opbevaring

En svampet og fugtig gulerodskage holder sig frisk i flere dage, uden at den blive tør. Jeg foretrækker at opbevare muffinsene med ostecremen på køl, da jeg synes flødeost skal opbevares på køl. Mængden af sukker er formentlig nok til at konservere, men jeg vil anbefale at opbevare dem køligt – det gør også frostingen mere fast.

Nyd kagerne til kaffen, server dem for gæster, eller bage dem til at “dele ud”. Gulerodsmuffinsene kan også bages som en hel kage, forøg da bagetiden til 35-40 minutter. Se også opskriften på nem gulerodskage, eller krydret græskarkage med den vildeste frosting.

Velbekomme.

Gulerods muffins

Gulerodsmuffins

Svampede gulerodsmuffins med pekannødder og ostecreme
Til: 20 stk

Det skal du bruge:

  • 200 g gulerod revet
  • 175 g sukker ca. 2 dl
  • 50 g brun farin ca. 1 dl
  • 4 æg
  • 150 g smagsneutral olie ca. 2,5 dl
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 175 g hvedemel
  • 25 g havregryn
  • 70 g pekannødder

Ostecreme

  • 100 g smør
  • 100 g flormelis
  • 200 g flødeost
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 citron skal og lidt saft

Sådan gør du

  • Vej alle ingredienserne af og bland dem i ovenstående rækkefølge. Foruden pekannødderne.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rør alle ingredinserne godt sammen.
  • Hak pekannødderne i passende størrelser og vend dem i dejen.
  • Fordel dejen i 15-24 muffinsforme (afhængig af størelse), fyld ikke dej længere end til en lille centemeter fra kanten.
  • Bag muffinsene i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
  • Afkøl muffinsene helt

Ostecreme

  • Tag smøren ud af køleskabet i god tid – gerne 20-30 minutter før.
  • Pisk smør, flormelis og vaniljesukker helt hvidt og luftigt.
  • Vend derefter flødeosten i smør-blandingen, pisk ikke mere i blandingen.
  • Riv citronskal og smag cremen til med citronsaft og vanilje.
  • Fordel ostecremen på de afkølede muffins og opbevar dem på køl.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering