Fantastisk hverdagssalat
Grønkålssalat med Hokkaido græskar er en fantastisk hverdagssalat, men også en god “måltids”-salat, for det mætter godt. Lige for tiden er det min favorit frokost salat.
Hokkaido græskar
Salaten er en grønkålssalat med Hokkaido græskar, i den allernemmeste udgave. Salaten kan også laves uden Hokkaido græskar, det gør den endnu nemmere at lave.
Hokkaido græskaret skærer jeg i tern og bager i ovnen med salt, og måske lidt chili-flakes, ved 200 grader i ca. 35-45 minutter. Jeg bager ofte Hokkaido græskaret på forhånd, og når jeg alligevel har ovnen tændt. F.eks når den varmer op til surdejs-brød, eller samtidig med at jeg bager et rugbrød.
Grønkål
Jeg elsker den bitre krøllede kål. Det smager simpelthen så godt, det mætter godt og det er spættet med sundhed. Men den bitre krøllede kål skal krammes og masseres for at være spiselig. Kålen skal have lidt kærlighed for at det bliver rigtig lækkert, og det behøver ikke være kærlighed i form af olivenolie. Jeg bruger andre “smørelser” til at massere kålen i, for at spare lidt på kalorierne, og fordi det smager mindst ligeså godt, hvis ikke bedre.
Her på bloggen finder du en masse lækre salater med grønkål:
- Grønkålssalat med græskar og figner
- Grønkålssalat med rygeost og hasselnødder
- Grønkålssalat med bolsjebeder, kakifrugt og feta
- Rød- og Grønkålssalat
- Grønkålssalat med friske figner og bagt pære
- Grønkålssalat med quinoa, bagt butternut squash og tahin-dressing
- Grønkålssalat med hytteost, æbler og edamame bønner
Rigtig velsmagende salat
Hvorfor er denne salat så god?
Fordi salaten bidrager med noget til alle smagssanser. Det sure fra balsamico-eddiken, det søde fra græskaret og den søde sennep, som også er det stærke. Kålen er det bitre. Salt og umami smag findes i salat-ternene. Hokkaido græskaret er det bløde, æblet er det sprøde og knasende, og grønkålen har masser af tekstur.
Velbekomme.
Grønkålssalat med Hokkaido
Det skal du bruge:
- 1/2 Hokkaido græskar
- 1 pose grønkål 350g
- 1 spsk. sød sennep
- 1 spsk. balsamico
- 1 dl. salattern
- 1 æble
Sådan gør du
Hokkaido græskar
- Hvis ikke du har Hokkaido græskar bagt på forhånd, så start med at vaske, skære og bage græskaret med salt og evt. lidt chili, ved 200 grader i 35-45 minutter.
Salaten
- Skyl grønkålen godt, riv den af stokken og riv blandene i passende størrelser.
- Massere grønkålen med sennep og balsamico til den bliver blødere og mere spiselig.
- Tilsæt græskaret og massere det ind i grønkålen. Gør det samme med salat-ternene, smuldre dem gerne først.
- Smag grønkålssalaten til med salt og peber. Skær tilsidst æblet i tern og kom det i salaten.
2 kommentarer til “Grønkålssalat med Hokkaido”