Grønkålssalat med hytteost, æbler og edamamebønner
Gå til opskriftDer er nu dansk grønkål og danske æbler – efteråret kommer tidligt i år! Det kan godt være at den danske sommer har glemt os, men det tror jeg ikke efteråret gør.
Når vi går de mørke tider i møde, kan det godt blive lidt sværere eller lidt mindre spændende at spise grøntsager. Efterårets grøntsager er ikke lige så farverige og sprøde som sommerens og især sommerens bær kommer jeg til at savne. Til gengæld kommer hokkaido igen til efteråret, det lille buttede græskar som jeg virkelig elsker. Derudover er de danske æbler bare bedst nu, jeg håber for jer alle at I får mulighed for at plukke et æble direkte fra et æbletræ og sætte tænderne i det – umm det smager godt 😀 Grønkålen kommer også til efteråret, den stive krøllede kål, som mest er kendt i stuvninger – men den har virkelige mange muligheder. Bl.a denne grønkålssalat med æbler og edamamebønner som virkelig er blevet en hverdagsklassiker her hjemme. Den er super nem at lave, så på dage hvor det skal gå lidt hurtig, bliver det ofte denne salat til en hakkebøf og måske nogle hokkaido fritter, hvis vi ikke er for sultne 😉
Tricket med grønkål, hvis det skal spise rå i salater, er at kramme eller massere salaten. Almindeligevis vil jeg massere grønkålen med lidt olivenolie, men i denne salat masseres grønkålen med en dressing lavet på hytteost. Jeg kan rigtig godt lide at bruge hytteost som base for dressinger, da det er en fedtfattig proteinkilde, frem for f.eks olie som er en kalorietæt fedtkilde. Når kålen masseres bliver kålen blød, mere mørkegrøn og nemmere at spise. Grønkålen er rigtig lækker i salater med noget sødme, det har jeg tilføjet til salaten ved at bruge en sød sennep i dressingen samt sødmen fra æblet.
Velbekomme
Grønkålssalat
Ingredienser
Salaten:
- 300 g grønkål en pose
- 1 dl edamamebønner
- 1 æble
Dressing:
- 150 g hytteost 1,5 dl
- 1 spsk sød god sennep
- 1 spsk balsamico
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Start med at røre alle ingredienserne til dressingen sammen.
- Skyl grønkålen rigtig godt, fjern det værste af stokken og skær eller riv kålen i passende stykker, direkte i dressingen.
- Masserer kålen med dressingen.
- Overhæld edamamebønnerne med kogene vand hvis de er fra frost og tilsæt dem i salaten sammen med et æble skåret i tern.