fbpx
MENU

Gratineret gnocchi med oksekød

Gå til opskrift på gratinerede gnocchi med oksekød

*indeholder reklamelink

Nem og lækker hverdagsaftensmad

Denne simple opskrift på gratineret gnocchi med oksekød, er nem og lynhurtig, perfekt til aftensmad i hverdagene. Retten består af en smagfuld og hurtig kødsovs med mange grøntsager og Worchestersauce. Kødsovsen dækkes af et lag af gnocchi og cherrytomater – som alt sammen gratineres med smeltet ost.

Gnocchi

Gnocchi italiensk kartoffel pasta

Udtales: “no-Kee”, er jeg blevet gjort opmærksom på.

Gnocchi er en italiensk “kartoffel-pasta”, eller måske nærmere en kartoffel dumpling, oftest uden fyld. “Pastaen” er lavet af kartoffelmos, i stedet for mel, som er tilsat æg (og mel) som pasta. Vi får det så sjældent, fordi jeg glemmer de findes. Men gnocchi passer perfekt til denne ret, lad os kalde det en anderledes Shepherd’s pie (kødsovs med kartoffelmos). De små kartoffelmos kugler, selv uden fyld, er så cremede og lækre, at det føles som mozzarella (gnocchi fåes også med mozzarella-fyld).

Gnocchi kan du helt sikkert lave selv (det skal jeg nemlig prøve på et tidspunkt) men ellers findes de som både i afdelingen med frisk og tørret pasta i supermarkedet.

Non-stick gryder og pander fra Gastrolux

Jeg laver gratineret gnocchi med kødsovs i en non-stick pande fra Gastrolux*. Panderne og gryderne fra Gastrolux gør det muligt at stege og tilberede fedtfri, uden at det brænder på. Det er den bedste pande jeg har haft! Derudover kan pandernes håndtag let klikkes af, når panden, som i denne opskrift, skal i ovnen for at gratinere retten.

Sådan laves gratineret gnocchi

Jeg starter med at forberede og snitte grøntsagerne, så de er klar. Derefter laver jeg kødsovsen i min Gastrolux pande, ved at stege løg og gulerod til de er bløde. Derefter tilsættes hakket oksekød og brunes ved rimelig høj varme. Peberfrugt og squash i tern tilføjes panden. Derefter tilsættes 1 dåse hakkede tomater, 1 spsk. Worcestershire sauce og 1/2 terning oksebouillion. Saucen har godt af at simre et par minutter. 

Min pande fra Gastrolux* kan nemt gå i ovnen, jeg klikker bare håndtaget af og på igen, når jeg skal have den ud af ovnen – mega smart pande!

Hvis ikke din pande kan gå i ovnen, så hæld kødsovsen i et ovnfast fad.

Direkte i panden, ovenpå kødsovsen, fordeles en pakke gnocchi og en bakke cherrytomater. Drys revet ost over, og gratiner retten 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.

Retten er lækker som den er, men server gerne en salat dertil, f.eks en grønsalat af hjertesalat, agurk, edamammebønner og frisk persille.

Er du vild med alt i en pande opskrifter? Så se også pinkant kylling i fad.

Gnocchi med oksekød

Ingredienser i gnocchi med oksekød

Gnocchi: Jeg bruger de friske gnocchi, oftest køber jeg dem hos Føtex eller Bilka af mærket Salling. Gnocchi fåes både i afdelingen med den friske pasta og tørrede.

Oksekød: Kødsovsen består af hakket oksekød, jeg bruger dansk oksekød med 4-7% fedt.

Løg: Giver bund og masser af smag til retten. Jeg bruger helt almindelig hvide zittauerløg, danske og helst økologiske, men et rødløg kan også fungere.

Gulerod: Desto flere grøntsager desto bedre, jeg bruger økologisk dansk gulerod.

Squash: Igen, desto flere grøntsager desto bedre – squash bidrager ikke med så meget smagsmæssigt og kan godt undlades. Jeg bruger en økologisk zucchini squash.

Peberfrugt: Flere grøntsager – undlad ikke den, den giver smag, tekstur og er både sød og lidt stærk. Snackpeber kan også bruges.

Hakkede tomater – På dåse, jeg bruger hakkede økologiske tomater, men flåede tomater, eller flå dem selv, kan også bruges.

Worcestershire sauce – Giver kødsovsen ekstra umami smag, og er en lynhurtig smagsgiver. Engelsksauce kan sikkert også bruges, jeg er ikke helt klar over forskellen.

Oksebouillion – Giver smag til retten. Jeg burger en 1/2 terning.

Cherrytomater: Er allerbedst når de er i sæson, men når de får lidt varme, smager de af mere. Cherrytomaterne kan erstattes af tomater som skæres i tern.

Revet ost – Jeg bruger en fedtfattig mozzarella fra Cheasy, den smelert fint og gør sit job. Men brug din favorit, alle oste som kan smelte kan bruges.

Gnocchi gratineret

Gratineret gnocchi med oksekød

Kødsovs med masser af grøntsager og gnocchi bagt med ost.
Tid: 1 day 35 minutter
Til: 4 personer

Det skal du bruge:

  • 350 g Gnocchi En pakke
  • 400 g hakket oksekød 4-7%
  • 1 løg finthakkes
  • 1 gulerod i tern
  • 1/2 squash i tern
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 spsk. Worcestershire sauce
  • 1 ds. hakkede tomater
  • salt og peber
  • 250 g cherrytomater en bakke
  • 75 g revet mozzarella cheasy

Sådan gør du

  • Start med at forberede grøntsagerne. Vask og hak gulerod, den halve squash og peberfrugten i tern. Finsnit løget.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Steg løg og gulerod på en gastrolux pande til løgene er klare.
  • Tilsæt oksekød og brun det godt.
  • Tilsæt squash og peberfrugt sammen med worcestersauce sauce og hakkede tomater og 1/2 okse-boullionterning.
  • Lad kødsovsen simre i 3-5 minutter.
  • Smag kødsovsen til med salt, peber og evt. mere worcestersauce sauce.
  • Fordel gnocchi og cherrytomater oven på kødsovsen, direkte i panden. Drys med revet ost og gratiner retten 10-15 minutter i ovnen.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

En kommentar til “Gratineret gnocchi med oksekød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering